Το δύσκολο έργο της αναβίωσης της ιστορικής φίρμας ελληνικών λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ έχει αναλάβει εδώ και έναν περίπου χρόνο η εισηγμένη εταιρεία Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέας τεχνολογίας προϊόντα.
Η εταιρεία που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο για τα ποιοτικά προϊόντα και καταξιώθηκε για περίπου 5,5 δεκαετίες, κατασκεύασε την τελευταία ηλεκτρική συσκευή της το 1995 από το εργοστάσιο της Θήβας.
Ο σχεδιασμός τους επιτρέπει διακριτικές ρετρό αναφορές κυρίως στις ελεύθερες κουζίνες με τις εμαγιέ εστίες, ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα της νέας εποχής ΙΖΟΛΑ υιοθετούν τη σύγχρονη σχεδιαστική ματιά χωρίς υπερβολές και τάση προς hi-tech αισθητική ταυτότητα.
Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους όμως είναι απόλυτα συνυφασμένα με τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και με την εξέλιξη που έχει σημειωθεί στις λευκές συσκευές.
Ήδη, οι κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, διατίθενται σε τρεις τύπους -εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες- τόσο σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα και οι τιμές τους είναι πολύ προσιτές για τον μέσο καταναλωτή.
Η εταιρεία φιλοδοξεί να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, στην οποία κυριαρχούν τα γερμανικά brands, πιστεύοντας στην… φιλοπατρία των Ελλήνων αλλά και την υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Δημητρίου, «η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες».
Brand 86 ετών
Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε “τον πολιτισμό στο σπίτι”, όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες.
Ιδρύθηκε το 1930, δημιούργημα του δαιμόνιου επιχειρηματία από τη Θήβα, Παναγιώτη Δράκου. Για περισσότερο από 50 χρόνια αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Η περίπτωση της ΙΖΟΛΑ ταυτίστηκε με τη μάρκα που μεγαλουργεί, κυρίως για το καλό της πατρίδας και των εργαζομένων.
Μετρώντας αρχικά δύο μονάδες παραγωγής υψηλής δυναμικότητας ( Εργοστάσιο Καλλιθέας και Θήβας) και στη συνέχεια περισσότερες, υπολογίζεται ότι κατασκεύαζε περίπου 800.000 συσκευές ετησίως, ενώ απασχολούσε περισσότερους από 2,500 εργαζόμενους.
Το ιστορικό εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ
Το 1951, η ΙΖΟΛΑ παρουσίασε την πρώτη κουζίνα και ένα χρόνο αργότερα το πρώτο ψυγείο, ελληνικής κατασκευής. Έκτοτε η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια το 48% έως και τα μέσα της δεκαετίας 1990.
[sc name=”Facebook Like” ]
Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.