Μια καλοκαιρινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 Λεπτά-Μερίδες 2
Συστατικά
- 150 γρ. μαύρες φακές
- 150 γρ. πορτοκαλί φακές
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 αυγά
- 1 χούφτα ρόκα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
[ad id=”215657″]
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα για 6 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
- Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
- Σε ένα μπολ-βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τα αυγά στην μέση και τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας μαζί με τα ντοματίνια.
- Τέλος πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.