Connect with us

Σχέσεις

5 πολύ αδιάκριτες ερωτήσεις για τον αυνανισμό

Ο αυνανισμός είναι ένα θέμα που σπάνια κοινοποιείται ή συζητιέται σε δημόσιο επίπεδο ακόμη και με τους πιο κοντινούς μας φίλους.

Αλλά είναι ένα φυσιολογικό μέρος της σεξουαλικότητας των ανθρώπων, ακόμη και αν έχουν σχέση με ένα άλλο πρόσωπο.

Ακόμα κaι αν μερικοί άνθρωποι διδάσκονται από την παιδική ηλικία, ότι ο αυνανισμός είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουν, οι ερευνητές λένε πως είναι φυσιολογικός, και μέρος μιας υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σε αυτό το άρθρο ο John M. Grohol, ψυχοθεραπευτής και ειδικός σε σεξουαλικά ζητήματα, αναφέρει 5 πολύ συνηθισμένους… μύθους απαντώντας σε ερωτήματα δικών του ασθενών.

Μήπως ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση ή τραυματισμούς;

Ο μύθος ότι ο αυνανισμός οδηγεί σε τύφλωση έχει καταρριφθεί πολλές φορές. Αλλά φαίνεται να απασχολεί τους νέους συχνά. Παίρνω επιστολές από νέους άνδρες που ανησυχούν ότι ο αυνανισμός προκαλεί καμπύλη στο πέος τους.

Στην πραγματικότητα κάποια καμπυλότητα του πέους σε στύση είναι κοινό φαινόμενο και ασήμαντο. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο αυνανισμός θα τους αναγκάσει να μην θεωρούνται πλέον παρθένες, σε κοινωνίες όπου η παρθενιά εξακολουθεί να είναι πολύτιμη. Ο αυνανισμός δεν προκαλεί κανένα από αυτά τα προβλήματα.

Υποθέτω ότι οι ανησυχίες αυτές πηγάζουν από τις ενοχές που οι άνθρωποι φαίνεται να αισθάνονται για τον αυνανισμό. Ο αυνανισμός θεωρείται μια αδυναμία, κάτι που ένα πραγματικά ισχυρό άτομο μπορεί και πρέπει να σταματήσει να κάνει.

Ωστόσο είναι μια πολύ συχνή πρακτική. Πιθανώς το 90% των ανδρών να έχουν αυνανιστεί κάποια στιγμή στη ζωή τους. Επίσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο μεταξύ των γυναικών, ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωσή τους όπου άρχισαν να επιτρέπουν στις γυναίκες να γνωρίζουν και εκτιμούν το σώμα τους.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που το κάνουν, η ιατρική επιστήμη θα είχε σίγουρα πολλές ευκαιρίες για να καθορίσει εάν η πρακτική αυτή προκαλεί οποιαδήποτε ιατρικά προβλήματα, και η αλήθεια είναι ότι ούτε η τύφλωση, ή το παραμορφωμένο πέος, ή η στειρότητα, ή η ψυχική ασθένεια ή άλλα προβλήματα, έχουν ποτέ αποδοθεί στον αυνανισμό.

Μην το χάσεις:  "Πονηρά" πειράματα: Έπεισε τη φίλη του για "τρiο" και δεν φαντάζεστε τι της έκανε μετά - Τα "παιχνιδάκια" έγιναν εφιάλτης...
Οι σύζυγοι εξακολουθούν να αυνανίζονται μετά τον γάμο;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αισθάνεστε ένοχοι για τον αυνανισμό ακόμα κι αν είστε παντρεμένοι. Οι περισσότεροι άνδρες και οι γυναίκες συνεχίζουν να αυνανίζομαι όταν είναι σε μια σχέση, και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που αυνανίζονται περισσότερο, έχουν περισσότερο(και πιο ικανοποιητικό) σεξ. Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και αυνανίζονται για πολλούς και διάφορους λόγους. Συχνά οι άνδρες και οι γυναίκες το κάνουν είτε για να έρθουν σε οργασμό, είτε για να ανακουφίσουν τον εαυτό τους από το άγχος, ή απλά επειδή είναι πολύ ερεθισμένοι αλλά δεν θέλουν να περάσουν από την όλη διαδικασία του σεξ.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε το σώμα σας, που οδηγεί σε καλύτερο σεξ με τον/την σύντροφο σας. Οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιούν τον αυνανισμό ως έναν τρόπο για να μάθουν πώς να ελέγχουν τους οργασμούς τους, ενώ οι γυναίκες μπορούν να μάθουν πώς να έχουν οργασμό πιο εύκολα.

Γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται για τον αυνανισμό;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνουμε για τον αυνανισμό ενώ μεγαλώνουμε, είναι αρκετά κοινό να διατηρούμε ορισμένα στοιχεία ντροπής και αμηχανίας σχετικά με αυτή την πολύ φυσική και υγιή δραστηριότητα. Αυτό που μπορεί να κάνει μια γυναίκα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δοκιμάσει τον κοινό αυνανισμό με σβηστά φώτα αν βέβαια η ίδια το επιθυμεί.

Μπορεί o αυνανισμός να με βοηθήσει να μάθω πως να έρθω σε οργασμό;

Είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να νιώθουν άνετες με το σώμα τους και θέλουν να απολαύσουν το σεξ μόνες τους ή με έναν σύντροφο. Δυστυχώς, συχνά αποθαρρύνονται από την εξερεύνηση του ίδιο τους του σώματος και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμα σίγουρες για το τι είδους διέγερση τους αρέσει.

Μην το χάσεις:  Γι' αυτό οι γυναίκες λένε ΟΧΙ στο στοματικό!

Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους τόσες πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν έχουν οργασμό. Θα πρέπει να μάθετε τι σας αρέσει, πριν να μπορείτε να πείτε ή να διδάξετε το σύντροφό σας.

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να συστήσω είναι ότι μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε τον εαυτό σας. Μην συγκεντρώνετε το μυαλό σας στο να έχετε οργασμό. Πρώτα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας.

Ένα άλλο πράγμα που θα ήθελα να προτείνω είναι να προσπαθήσετε να εξερευνήσετε το σώμα σας χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη και ένα φακό. Οι γυναίκες δεν μπορούν να δουν τα γεννητικά όργανά τους τόσο εύκολα όσο οι άνδρες.

Μπορώ να πω στον σύντροφό μου ότι αυνανίζομαι;

Το αν πρέπει ή όχι να πείτε στον σύζυγό σας για τον αυνανισμό είναι πραγματικά στο χέρι σας. Σας χειροκροτώ που φροντίζετε τη δική σας σεξουαλική ευχαρίστηση και μεριμνάτε για τον εαυτό σας, όπως απαιτείται. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να πιέζουν τους συντρόφους τους στη διάρκεια της σεξουαλική τους δραστηριότητας το οποίο μπορεί να προσθέσει περισσότερο αρνητική πίεση στη σχέση.

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε για το πώς πιστεύετε ότι θα ανταποκριθεί ο σύντροφος σας στη γνωστοποίησή για τον αυνανισμό σας. Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα; Ή πιστεύετε ότι θα αισθανθεί άσχημα που δεν σας ικανοποιεί σεξουαλικά; Θα μπορούσατε να μιλήσετε μαζί του για το θέμα αυτό με ένα γενικό τρόπο. Έτσι μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να απαντήσει.

boro.gr

loading...
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχέσεις

Πόσο σ3ξ τελικά θέλουν πραγματικά οι γυναίκες

Μια νέα έρευνα έρχεται να μας επισημάνει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν ευχαριστιούνται το σεξ όσο θα ήθελαν.

Συγκεκριμένα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε συνολικά 2.383 άτομα σε μακροχρόνιες σχέσεις για την ερωτική τους ζωή και τα συμπεράσματα είναι αρκετά απογοητευτικά.

Και πως να μην είναι όταν το 60% των γυναικών δηλώνει ότι θέλει να κάνει περισσότερο σεξ. Πράγμα που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των αντρών δεν καταλαβαίνει πόσο συχνά οι γυναίκες θέλουν δράση στο κρεβάτι τους. Αντιθέτως, το 40% των αντρών δηλώνει ότι θα ήθελε να κάνει περισσότερο σεξ.

Πέρα απ’ αυτό όμως οι ερευνητές ρώτησαν τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ποια άλλα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο στη σχέση τους με το 36% να απαντά πως δεν κάνει πια από κοινού αρκετά πράγματα αυθόρμητα και το 33% ότι κάποτε τσακωνόταν λιγότερο.

Μην το χάσεις:  Σύμφωνο Συμβίωσης: Ένα ιστορικό βήμα για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα

Ένα 25% δηλώνει επίσης ότι θα ήθελε να μην έχει καβγάδες για τα οικονομικά και ένα 21% πως του έχει λείψει το καλό σεξ που υπήρχε στην αρχή της σχέσης. Άλλο ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τα ζευγάρια (20%) είναι η έλλειψη ποιοτικού χρόνου.

Αυτό που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα κατά το 37% είναι το λίγο σεξ, η μονοτονία και έλλειψη φαντασίας στο σεξ για το 34% και η βαρεμάρα του συντρόφου για το 32%.

Κι αν αναρωτιέσαι τι κάνουν οι γυναίκες όταν η λίμπιντο έχει χτυπήσει «κόκκινο» αλλά ο καλύτερος φίλος τους δεν ανταποκρίνεται, οι περισσότερες το ρίχνουν στο πορνό (40%), άλλες βρίσκουν παρηγοριά σε ένα δονητή (28%) και μόλις ένα 7% παραδέχεται ότι βρήκε αλλού συντροφιά.

Μην το χάσεις:  5 λόγοι που οι άντρες προτιμούν τις κοντές γυναίκες!

Η έρευνα βέβαια έγινε για λογαριασμό του Voucher Codes Pro (βρετανικό site με προσφορές), που όσο να το κάνεις σου προκαλεί μια επιφυλακτικότητα.

Αλλά ας μη γελιόμαστε.

Όσες ορέξεις έχει κάθε αρσενικό, άλλες τόσες (ίσως και παραπάνω) έχουν και οι γυναίκες.Που σημαίνει ότι αν εσύ αναζητάς αλλού το σεξ το ίδιο πιθανότατα θα κάνει κι εκείνη αν δεν της το δίνεις.

loading...
Continue Reading

Viral

Το ποσοστό των Ελληνίδων που απιστούν θα σε ξαφνιάσει

Το νούμερο είναι αποστομωτικό…Σε έρευνα που έκανε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, σε 2000 ζευγάρια, βρήκε ότι 78% των γυναικών απιστούν, ενώ και το 84% των ανδρών ξενοκοιτάζει.

Η έρευνα κράτησε δύο χρόνια και τα ευρήματα ήταν απολύτως διδακτικά.

Δείτε τα συμπεράσματα που παρουσίασε το ανδρολογικό ινστιτούτο:

  • Η γυναίκα αν αποφασίσει να απιστήσει επιλέγει αυτή με ποιον θα το κάνει.
  • Αν απιστήσει η γυναίκα συνήθως φεύγει, ενώ αυτό δεν ισχύει στη περίπτωση των ανδρών.
  • Οι άνδρες καταρρακώνονται από την απιστία των γυναικών, ενώ η δικιά τους είναι ασήμαντο παράπτωμα.
  • Η γυναίκα πολλές φορές χρησιμοποιεί την απιστία για τιμωρία.
  • Αν απιστήσει η γυναίκα φτάνει στα άκρα πιο εύκολα από τον άνδρα.
Μην το χάσεις:  Σύμφωνο Συμβίωσης: Ένα ιστορικό βήμα για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα

Πηγές: e-radio.gr

loading...
Continue Reading

Άντρας

Σεξ: Τι λάθος κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό

Οι άνδρες κάνουν διάφορα πράγματα στο κρεβάτι. Και μπορεί να νομίζουν ότι είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού που λέγεται σεξ, αλλά μερικές φορές (λέμε τώρα) κάνουν λάθος.

Ξέρετε τι είναι εκείνο που, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι αδιαμφισβήτητα το χειρότερο πράγμα που κάνουν οι άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ;

Εκείνο που συνήθως κάνει τις γυναίκες να “ξενερώνουν” και να πέφτει αυτομάτως η σεξουαλική τους διάθεση;

Σύμφωνα με έρευνα του 2017, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό National Center for Biotechnology Information (NCBI), αυτό είναι όταν οι άντρες καυχιούνται υπερβολικά για τις ικανότητές τους στο σεξ, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Η μελέτη έχει τίτλο “Do Women’s Orgasms Function as a Masculinity Achievement for Men?”και έδειξε, ότι οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες που καυχιούνται για τη σεξουαλική… ανδρεία τους, δεν είναι τόσο καλοί στο σεξ όσο θα (ήθελαν να) νομίζουν.

Βασικά, από τις απαντήσεις στην έρευνα προκύπτει ότι αυτή η ανδρική συμπεριφορά, όχι μόνο δεν ερεθίζει την γυναίκα, αλλά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: την κάνει να χάσει την σεξουαλική της διάθεση.

Ακόμα και μετά την σεξουαλική πράξη, αν ο άντρας αρχίσει να καυχιέται για το “πόσο καλά το κάνει”, η γυναίκα ξενερώνει το ίδιο πολύ και αυτό σταδιακά θα φανεί στις επόμενες συνευρέσεις τους.

Το βασικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι με αυτήν τη συμπεριφορά ο άντρας δείχνει ότι η ικανοποίηση της γυναίκας στο σεξ (δηλαδή ο οργασμός της) αφορά μόνο εκείνον.

Δηλαδή ότι όλα όσα γίνονται στο κρεβάτι είναι δικά του… κατορθώματα. Δεν καταλαβαίνουν έτσι πολλοί άντρες, ότι το θέμα “γυναικείος οργασμός” δεν αφορά εκείνους, αλλά την σύντροφό τους. 

Συμπεριφέρονται σεξιστικά ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουν και δεν το κάνουν επίτηδες.

Πολλοί άνδρες βασίζουν τον ανδρισμό τους στο “πόσο καλά το κάνουν” (σ.σ. το σεξ).

Στην έρευνα συμμετείχαν 810 άνδρες που απάντησαν σε ερωτήσεις για τις συνήθειές τους στο σεξ και για το αν και πόσο καλύτερα αισθάνονται για τον εαυτό τους, αν η σύντροφός τους φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής.

Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι οι άνδρες που ανησυχούν για τον ανδρισμό τους, συχνά αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους, αν η σύντροφός τους φτάσει σε οργασμό μαζί τους. 

Είναι μια υποσυνείδητη τόνωση του εγωισμού τους. Αλλά ενώ οι ίδιοι αισθάνονται καλύτερα, οι γυναίκες αισθάνονται χειρότερα, όταν τους βλέπουν να καυχιόνται για αυτό.

Πηγές: mirror.co.uk

loading...
Continue Reading

Facebook

Trending

Copyright © 2019 - 2021 Alldaynews.gr.