Για τους λάτρεις του είδους υπάρχει και μια ακόμα συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και συνοδεύει άπειρα πιάτα. Αν αποφεύγετε τα τηγανιτά μπορείτε να τις τελειώσετε στο φούρνο.
Υλικά
- 600g ή 3 μεγάλες πατάτες
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 κ.τ. αλάτι
- ½ κ.τ σκόνη σκόρδου
- ½ κ.τ. πάπρικα
- ¼ κ.τ. μαύρο πιπέρι
- ½ κρεμμύδι χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Τρίψτε (αν δεν τις ξεφλουδίσετε) και πλύντε καλά τις πατάτες.
- Στεγνώστε τις και κόψτε τις σε κύβους 2cm.
- Σ’ ένα βαρύ και, αν υπάρχει, μαντεμένιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, τοποθετείστε τις πατάτες στη βάση του σε ένα επίπεδο.
- Ψήστε τις με το καπάκι για 10 λεπτά.
- Γυρίστε τις μια δυο φορές στο διάστημα αυτό.
- Ξεσκεπάστε τις και αρτύστε τις με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και πάπρικα.
- Ανακατώστε για να πάει παντού.
- Προσθέστε και το κρεμμύδι πάνω στις πατάτες.
- Κλείστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 5 λεπτά ανακατώνοντας μια δυο φορές.
- Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε τις τώρα να συνεχίσουν το ψήσιμο μέχρι να γίνουν μαλακές από μέσα και τραγανές απ’ έξω.
- Αν επιθυμείτε μπορείτε να συνεχίσετε το ψήσιμο στο φούρνο στους 160C για 20-30 λεπτά, ανάλογα με την πατάτα, το μέγεθος και τον φούρνο.
- Μπορεί να πάρει ακόμα 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανές σας αρέσουν.
- Ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρετέ τις ζεστές.
Απόλαυση.
Πηγή: spoons.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.