Γιατί κάνω δίαιτα και δεν χάνω κιλά; Τρώω πολύ λίγο φαγητό αλλά βάζω κιλά, στερούμε τα πάντα και η ζυγαριά παραμένει στάσιμη…γιατί συμβαίνει αυτό;
Όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι; Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε αυτές τις απορίες… αλλά ποτέ δεν πήραμε απαντήσεις!
Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στις «Ζώνες Θερμογένεσης», οι οποίες ευθύνονται για τις γρήγορες καύσεις άρα και για την απώλεια βάρους!
Ποιες ώρες λοιπόν ο οργανισμός μας αποβάλλει τις περισσότερες θερμίδες και ποιες τροφές ενεργοποιούν τις ζώνες αυτές;
Η Έλενα Τρουλλίδου Κλινική Διαιτολόγος, Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία μας αναλύει τις ώρες και τις τροφές που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους!
Ποιοι είναι οι σωστοί συνδιασμοί;
Ο υψηλότερος ρυθμός καύσεων: 06.00 – 09.00 π.μ.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Πηγή υδατανθράκων (ψωμί ολικής άλεσης ή βρώμη) μαζί με κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά (γάλα 0-1,5%) και απαραίτητα λιπαρά οξέα (λιναρόσπορος ή καρύδια).
Μικρή πτώση ρυθμού καύσεων: 09.00 – 12.00 π.μ.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Σαν σνακ κάποια πηγή υδατανθράκων (κάποιο φρούτο όπως μπανάνα) μαζί με γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά (γιαούρτι 0-2%) και απαραίτητα λιπαρά οξέα (λιναρόσπορος ή καρύδια).
Μέτριος ρυθμός καύσεων: 12.00 – 15.00μ.μ.
Μην αφήνετε το μεταβολισμό σας να μειωθεί περαιτέρω και να γίνει νωθρός.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Πηγή λαχανικών (ωμά ή βρασμένα λαχανικά), μαζί με πρωτεϊνη (κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα ή στο φούρνο) με μικρή προσθήκη ελαιολάδου (πηγή μονοακόρεστου λίπους) και μέτρια κατανάλωση υδατανθράκων (1/2 φλιτζάνι ρύζι ή μια μικρή πατάτα). Αποφεύγουμε το καλαμπόκι και το μπιζέλι που αποτελούν αμυλούχα λαχανικά.
Σταδιακή ελάττωση ρυθμού καύσεων: 15.00 – 18.00 μ.μ.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Σαν σνακ πηγή κάποια πηγή υδατανθράκων (όπως μια μπάρα δημητριακών ή μπισκότα βρώμης ή κράκερ) μαζί με ένα γαλακτοκομικό προϊόν χαμηλό σε λιπαρά (γιαούρτι 0-2% ή 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά)
.
Πτώση ρυθμού καύσεων 18:00 μ.μ.
Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά και μην ξεχνάτε τα λαχανικά σας. Εάν πιείτε αλκοόλ (όχι περισσότερο από 1 ποτηράκι κρασί), μειώστε τους υδατάνθρακες.
Η σύνθεση που θα πρέπει να έχει το γεύμα σας είναι: Πηγή λαχανικών (ωμά ή βρασμένα λαχανικά),μαζί με πρωτεϊνη (χοιρινόφιλέτο στο μέγεθος του χεριού ψημένο στη σχάρα ή στο φούρνο) με μικρή προσθήκη ελαιολάδου (πηγή μονοακόρεστου λίπους) και μικρή κατανάλωση υδατανθράκων (1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης).
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.





























![Alldaynews.gr Δείτε πώς θα κατοχυρώσετε σύνταξη στα 60 [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2016/10/syntaxi-360x180.jpg)














































































