Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα απέκτησαν την καινούρια κατοικία τους στην Κυψέλη στα τέλη Ιουνίου του 2025, μέσω τραπεζικού δανείου, ύψους περίπου 580.000 ευρώ.
Δάνειο από την Optima Bank για την αγορά του σπιτιού
Η αγορά αφορούσε δύο διαμερίσματα και δύο κλειστές θέσεις στάθμευσης, με το συνολικό ποσό της συναλλαγής να φτάνει περίπου τις 580.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr, το ποσό αυτό δεν καταβλήθηκε άμεσα από τον Αλέξη Τσίπρα και την Περιστέρα Μπαζιάνα, αλλά δεσμεύτηκαν προς τους πωλητές ότι θα το εξοφλήσουν εντός τριών μηνών, μέσω τραπεζικού δανείου από την Optima Bank, που ανήκει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.
Μέρος του ποσού πληρώθηκε με τραπεζικές επιταγές
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός και η σύντροφός του φέρονται να κατέβαλαν ένα μέρος του συνολικού τιμήματος με επιταγές, που εκδόθηκαν απευθείας από την τράπεζα. Η αγορά έγινε εξ αδιαιρέτου, πράγμα που σημαίνει ότι το ακίνητο ανήκει από κοινού και στους δύο.
Δείτε εικόνες από το νέο τους σπίτι
Το συμβόλαιο της αγοράς
Το σχετικό συμβόλαιο για την αγορά του ακινήτου μπορεί να βρεθεί στο παρακάτω αρχείο:
ΕΔΩ.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.