Μια ιδιαίτερα οδυνηρή ημέρα βίωσε η ελληνική κοινότητα του Τορόντο στον Καναδά τη Δευτέρα, καθώς όσα ακούστηκαν στη δίκη μιας 27χρονης Ελληνοαμερικανίδας προκάλεσαν βαθιά θλίψη και σοκ.
Η 27χρονη Βανέσα Κόλλιας ομολόγησε ότι σκότωσε τα δύο παιδιά της, τον 4χρονο Δημήτρη και τον 5χρονο Γιάννη, μόλις εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του 72χρονου συζύγου της, Κώστα Κόλλια, ο οποίος είχε χάσει τη μάχη με μια επιθετική μορφή λευχαιμίας.
Ο Κώστας Κόλλιας πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 2023. Η Βανέσα, όπως ανέφερε σε ψυχίατρο, ένιωθε «απόλυτα μόνη και ανίκανη να φανταστεί τη ζωή χωρίς εκείνον», εκφράζοντας επανειλημμένα την επιθυμία να «ξαναενωθούν». Στις 10 Δεκεμβρίου πήρε μια απόφαση που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί.
Η στιγμή που έσβησε η ζωή των παιδιών
Το βράδυ εκείνης της ημέρας, ενώ τα παιδιά της παρακολουθούσαν παιδικά στο σαλόνι, η Κόλλιας τους έκλεισε το στόμα και τη μύτη με τα χέρια της, τραγουδώντας ταυτόχρονα το You are my sunshine. Μόλις συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά είχαν πεθάνει, πήδηξε από το μπαλκόνι προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Όπως είπε αργότερα στο δικαστήριο, το έκανε για να «ξανασμίξουν ως οικογένεια στον παράδεισο».
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι βρήκαν τα δύο παιδάκια νεκρά μπροστά στην τηλεόραση. Δίπλα τους ήταν τα ρούχα που είχε ετοιμάσει για την κηδεία τους και μια φωτογραφία του πατέρα τους με έναν σταυρό. Η ίδια επέζησε της πτώσης, αλλά έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω.
Τα λόγια της στο δικαστήριο
Η αρχική κατηγορία ήταν φόνος πρώτου βαθμού, όμως μειώθηκε σε δεύτερου βαθμού, καθώς το δικαστήριο έλαβε υπόψη την ψυχική της κατάσταση και το βάρος της θλίψης που βίωνε. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 18 χρόνια πριν ζητήσει αποφυλάκιση.
«Ένα μέρος μου θα αναρωτιέται πάντα γιατί δεν είπα ποτέ ότι χρειάζομαι βοήθεια», δήλωσε η Κόλλιας στο δικαστήριο. Με δάκρυα μίλησε για τα παιδιά της, λέγοντας: «Σας αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Σας ευχαριστώ που μου δείξατε τι είναι η αληθινή αγάπη. Θα είστε για πάντα το αγαπημένο μου κομμάτι. Είμαι τόσο ευγνώμων που έγινα η μαμά σας. Το πιο δύσκολο πράγμα που θα πρέπει να κάνω είναι να μάθω να είμαι εδώ χωρίς εσάς».

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.









































































































