Τροχαίο στην Ποσειδώνος με τρεις νεκρούς: «Ακούστηκε φρενάρισμα και ένα μπαμ – Η μηχανή είχε αποκολληθεί και καιγόταν»
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στη Γλυφάδα.
Ένοικος του ξενοδοχείου, στη μάντρα του οποίου κατέληξε το αυτοκίνητο με τους πέντε νεαρούς επιβάτες, περιέγραψε τον εκκωφαντικό θόρυβο της πρόσκρουσης, τους καπνούς και τα συντρίμμια που είχαν διασκορπιστεί στο σημείο.
Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι, ηλικίας 20, 23 και 26 ετών, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα ηλικίας 18 ετών.
Το δυνατό φρενάρισμα και η σφοδρή πρόσκρουση
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 02:00, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Καλυψούς. Για λόγους που διερευνώνται, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε στα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια γκρέμισε τη μάντρα ξενοδοχείου.
Ο ένοικος του ξενοδοχείου ανέφερε ότι άκουσε αρχικά ένα έντονο φρενάρισμα και αμέσως μετά έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Όταν βγήκε στο μπαλκόνι για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί, αντίκρισε πυκνό καπνό και σκόνη.
Η μηχανή είχε αποκολληθεί από το όχημα και καιγόταν σε διαφορετικό σημείο, ενώ το αυτοκίνητο είχε μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.
«Γύρω στις 02:00 η ώρα τη νύχτα ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ένα τεράστιο μπαμ. Βγήκα στο μπαλκόνι να δω τι έχει γίνει. Είχε μόνο καπνό, σκόνη και σε ένα σημείο ήταν η μηχανή του οχήματος αποκολλημένη από το αυτοκίνητο και καιγόταν μόνη της. Φαινόταν δύο άτομα ότι ήταν εκτός αυτοκινήτου. Το όχημα είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα, στο μπροστινό του σημείο. Τα ασθενοφόρα που ήρθαν δεν αργήσανε πιστεύω καθόλου», ανέφερε αρχικά.
Ο αυτόπτης μάρτυρας εξήγησε ότι από το σημείο στο οποίο βρισκόταν δεν μπορούσε να διακρίνει την κατάσταση των τραυματιών. Η εικόνα του κατεστραμμένου οχήματος, ωστόσο, έδειχνε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για εξαιρετικά σοβαρό τροχαίο.
«Δεν μπορούσα να δω αν είχε γίνει κάτι με τους τραυματίες. Απλά φαινόταν ότι η άμορφη μάζα των σιδερικών. Έδειχνε ότι ήταν σφοδρό το τροχαίο και μάλλον είχε και θύματα. Το μπαμ που ακούστηκε ήταν εκκωφαντικό. Δηλαδή δεν ήταν ότι χτύπησε ένα αυτοκίνητο με κάποιο άλλο. Ακούστηκε ένα φρενάρισμα και μετά ακούστηκε ένα μπαμ. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα», κατέληξε.
Η μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και μετέφεραν τους πέντε επιβαίνοντες στο Ασκληπιείο Βούλας. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος δύο εξ αυτών.
Ο τρίτος βαριά τραυματισμένος οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και έπειτα από διαδοχικές ανακοπές καρδιάς, υπέκυψε στα τραύματά του.
Οι άλλοι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο ένας χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι δύο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι πληροφορίες για live μετάδοση στο TikTok
Η παρέα των πέντε νεαρών κινούνταν με το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Το όχημα προσέκρουσε αρχικά στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και στη συνέχεια έπεσε με μεγάλη δύναμη στη μάντρα του ξενοδοχείου.
Τρεις από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να βγουν από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, ενώ για τον απεγκλωβισμό των άλλων δύο χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
@golden.news_ Ακραίο τροχαίο στην περιοχή γλυφάδα άμεση μάζα το αυτοκίνητο νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου #Goldennews
Μετά από μεγάλη επιχείρηση, οι δύο νέοι απεγκλωβίστηκαν και παραδόθηκαν στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Ασκληπιείο Βούλας, παρότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε εκείνη την ώρα.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες, όμως για δύο από αυτούς ήταν ήδη αργά. Ο τρίτος νεαρός κατέληξε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Τα ακριβή αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος εξακολουθούν να διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ενδέχεται να κινούνταν με ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα.
Παράλληλα, εξετάζονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι επιβαίνοντες πραγματοποιούσαν ζωντανή μετάδοση στο TikTok πριν από το τροχαίο. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και αποτελεί μέρος της έρευνας για όσα συνέβησαν στα λεπτά πριν από τη μοιραία πρόσκρουση.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.









































































































