Τραγωδία στην Παραγουάη: Φορτηγό χωρίς φρένα έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
Φορτηγό γεμάτο τούβλα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε αυτοκίνητα που περίμεναν σε φανάρι, αφήνοντας πίσω του τρεις νεκρούς και 10 τραυματίες.
Το τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, σε κεντρική λεωφόρο στην περιοχή Πεντρόζο της Παραγουάης.
Το φορτηγό κατευθυνόταν προς την Ασουνσιόν, μεταφέροντας μεγάλο φορτίο με τούβλα, όταν φέρεται να παρουσίασε σοβαρή βλάβη στο σύστημα πέδησης.
Έπεσε αφρενάριστο πάνω στα σταματημένα οχήματα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι τα φρένα του φορτηγού δεν λειτουργούσαν την ώρα που πλησίαζε στη διασταύρωση.
Μπροστά του βρίσκονταν αυτοκίνητα τα οποία είχαν σταματήσει στο φανάρι, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν ή να απομακρυνθούν εγκαίρως.
Ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να στρίψει προς τα αριστερά, ώστε να αποφύγει τη σφοδρή σύγκρουση. Ωστόσο, λόγω της ταχύτητας και του μεγάλου φορτίου που μετέφερε, δεν κατάφερε να ελέγξει την πορεία του.
Το βαρύ όχημα έπεσε πάνω σε τρία σταματημένα αυτοκίνητα, παρασύροντάς τα και προκαλώντας εικόνες απόλυτης καταστροφής στο σημείο.
Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
Ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι τραγικός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακόμη 10 άνθρωποι που επέβαιναν στα εμπλεκόμενα οχήματα τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, πυροσβεστικές δυνάμεις και αστυνομικοί, ενώ στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των τραυματιών.
Το φορτηγό σταμάτησε 80 μέτρα μετά τη σύγκρουση
Ενδεικτική της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το φορτηγό είναι η απόσταση που διένυσε μετά την πρόσκρουση.
Το βαρύ όχημα φέρεται να ακινητοποιήθηκε περίπου 80 μέτρα μετά το σημείο όπου έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα, γεγονός που αποτυπώνει τη σφοδρότητα του τροχαίου.
Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας δείχνουν κατεστραμμένα οχήματα και συντρίμμια διασκορπισμένα στον δρόμο, ενώ οι Αρχές εξετάζουν τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.
Δείτε το βίντεο:
TRAGEDIA EN PEDROZO: CONFIRMAN TRES FALLECIDOS TRAS VIOLENTO ACCIDENTE
Un camión que transportaba ladrillos habría quedado sin frenos y protagonizó una colisión múltiple en Pedrozo, Ypacaraí.
El vehículo impactó contra cuatro automóviles y luego embistió una vivienda, donde… pic.twitter.com/wzg1O55LWu
— Lucas Junes (@lucasivanjunes) August 16, 2026
Φωτιά και διακοπή ρεύματος μετά το τροχαίο
Μετά την καραμπόλα εκδηλώθηκε φωτιά στο σημείο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για τους επιβάτες και όσους έσπευσαν να τους βοηθήσουν.
Το τροχαίο προκάλεσε επίσης διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η κυκλοφορία στη λεωφόρο διακόπηκε για να επιχειρήσουν με ασφάλεια τα σωστικά συνεργεία.
Οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν πλέον την κατάσταση του φορτηγού και το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης στα φρένα, προκειμένου να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.




































































































