Η καθημερινότητα του Χρίστου Κούγια έχει αλλάξει αισθητά τον τελευταίο χρόνο, με τον ίδιο να δηλώνει πως αφήνει πίσω του μια δύσκολη περίοδο και πλέον επικεντρώνεται στις σπουδές και στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. Παράλληλα, μίλησε για την πορεία του δικηγορικού γραφείου μετά την απώλεια του πατέρα του, Αλέξη Κούγια, αλλά και για τη σύγκριση που γίνεται συχνά ανάμεσα στους δύο.
«Περίμενα ότι το γραφείο θα αντιμετώπιζε δυσκολίες»
Ο Χρίστος Κούγιας παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Το Πρωινό» και αναφέρθηκε στην περίοδο που ακολούθησε μετά τον θάνατο του πατέρα του, εξηγώντας ότι πλέον βιώνει μια πιο ήρεμη καθημερινότητα.
Όπως αποκάλυψε, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του δικηγορικού γραφείου.
«Ελπίζω ότι φέτος θα τελειώσω το πανεπιστήμιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος κιόλας γενικά από το πώς πάει το γραφείο. Δηλαδή, περίμενα το γραφείο χωρίς τον μπαμπά ότι θα είχε πρόβλημα, αλλά είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος».
«Τώρα μπορώ να ζήσω φυσιολογικά»
Ο νεαρός φοιτητής αναφέρθηκε και στη μεγάλη δημοσιότητα που είχε δεχθεί το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας πως η πίεση έχει πλέον υποχωρήσει αισθητά.
Όπως είπε, η καθημερινότητά του έχει επιστρέψει σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς, χωρίς τη συνεχή παρουσία τηλεφώνων και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.
«Λογικό δεν είναι να είμαι ήρεμος; Έναν χρόνο μετά δεν με ενοχλεί πια κανείς. Καμία σχέση, πέρσι ας πούμε έπαιρναν τηλέφωνα συνάδελφοί σου κάθε μέρα ξέρω… Υπήρχε θέμα. Τώρα είμαι πολύ πιο ήρεμος… Μπορώ να ζήσω φυσιολογικά δηλαδή τώρα».
Η σχολή και η ζωή μακριά από τα φώτα
Ο Χρίστος Κούγιας εξήγησε ότι αυτή την περίοδο έχει επιλέξει να δώσει προτεραιότητα στις σπουδές του και να κρατήσει αποστάσεις από την έντονη κοινωνική ζωή.
Όπως ανέφερε, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του είναι αφιερωμένο στη Νομική και στην ολοκλήρωση των μαθημάτων του.
«Σπουδάζω ακόμα. Υπομονή θέλει η ζωή μου γενικά. Δεν κάνω κάτι τρελό να σου πω την αλήθεια. Με τη σχολή ασχολούμαι περισσότερο. Τα θέματα τα έχω κλείσει τα περισσότερα και υπάρχει ηρεμία γενικά, ηρεμία. Απέχω κιόλας γενικά από όλα αυτά».
Μιλώντας για τις επιδόσεις του, ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του αριστούχο φοιτητή, αλλά έναν φυσιολογικό νέο που προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του.
«Θεωρώ είμαι ok ως φοιτητής. Μαθητής δεν ήμουνα καλός, να ξέρεις, αλλά θεωρώ φοιτητής είμαι εντάξει. Δεν είμαι αριστούχος, είμαι ένας νορμάλ φοιτητής. Ο καθένας ό,τι πιστεύει, κάποιοι θεωρούν ότι άμα διαβάζεις 20 ώρες τη μέρα αυτό πετυχαίνει. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να αρκεί 5 – 6 ώρες, 4 ώρες».
Η σύγκριση με τον Αλέξη Κούγια
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χρίστος Κούγιας αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο εργαζόταν ο πατέρας του, επισημαίνοντας ότι διέθετε μια ξεχωριστή προσέγγιση στις υποθέσεις που αναλάμβανε.
Όπως είπε, ο Αλέξης Κούγιας βασιζόταν περισσότερο στην εμπειρία, την αντίληψη και την πρακτική προσέγγιση παρά στην ατελείωτη μελέτη.
«Ο μπαμπάς ήτανε πιο πολύ εύστροφος και πιο πρακτικός επί της υποθέσεως. Δεν ήτανε πιο πολύ του διαβάσματος, οι καλοί δικηγόροι μπορούν να κάτσουν να διαβάσουνε 10 ώρες τη μέρα».
Οι επιχειρήσεις στη Μύκονο και οι στόχοι του
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες που διατηρεί η οικογένεια στη Μύκονο.
Ο Χρίστος Κούγιας ξεκαθάρισε πως, παρά την ύπαρξη αυτών των δραστηριοτήτων, ο βασικός του στόχος παραμένει η δικηγορία και η επαγγελματική πορεία στον χώρο της Νομικής.
«Εντάξει τώρα, αυτά είναι δευτερεύοντα πράγματα. Εμείς δικηγόροι θέλουμε να γίνουμε στο τέλος, αλλά… βοηθάνε κι αυτά σίγουρα».
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.







































































































