Χιουμοριστική και αιχμηρή ήταν η αντίδραση των αδερφών Μόσχου απέναντι στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον εμβολιασμό των προβάτων με αφορμή την ευλογιά. Το βίντεο που ανάρτησαν έγινε γρήγορα viral, με αιχμές τόσο για τις δηλώσεις του υπουργού όσο και για την επίσημη θέση του Υπουργείου Υγείας.
Τι υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον εμβολιασμό
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των προβάτων είναι ζωντανό και πως, αν χορηγηθεί σε ζώα, μπορεί να «κρατήσει τον ιό ζωντανό» και να οδηγήσει στη μετάδοσή του σε διπλανά κοπάδια που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όπως έγραψε:
«Ό,τι σας λέω εδώ είναι η επίσημη ενημέρωση της υπηρεσίας μου προς εμένα ως αρμόδιου για τα εμβόλια Υπουργού. Το εμβόλιο αυτό είναι ζωντανό και αν εμβολιάσεις κάποια πρόβατα συμβάλεις στην διάσωση του ιού στα γειτονικά μαντριά με μη εμβολιασμένα πρόβατα και αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται στην ΕΕ.
Δεν θεωρείται μέσω εξαφάνισης αλλά διασποράς του ιού. Πολλοί κτηνοτρόφοι των οποίων τα πρόβατα τους κόλλησαν ευλογιά, να ξέρουν ότι κόλλησαν διότι κάποιοι κοντά τους εμβολίασαν παράνομα και κρυφά τα δικά τους και έτσι κόλλησαν τα διπλανά κοπάδια. Επιτέλους ας σκεφθούμε λίγο το εμείς από το εγώ σε αυτή τη χώρα.»
Η απάντηση των αδερφών Μόσχου
Οι αγρότες Θωμάς και Χρήστος Μόσχος –ο δεύτερος είναι και κτηνίατρος– απάντησαν με βίντεο που σατιρίζει τα λεγόμενα του υπουργού, σχολιάζοντας τόσο την επιστημονική ακρίβεια όσο και το πολιτικό ύφος των δηλώσεών του. Ο Χρήστος, ως ειδικός, εξήγησε πως:
«Οι εμβολιασμοί με ζωντανά εμβόλια γίνονται καθημερινά και δεν υπάρχει τρόπος να κολλήσουν τα δίπλα πρόβατα που δεν έχουν εμβολιαστεί, εκτός αν δεν έχουν αναπτύξει ανοσία. Ο Γεωργιάδης είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία.»
«Μείνετε στα βιβλία και τα νανογιλέκα»
Στο ίδιο βίντεο, ο Θωμάς Μόσχος, με καυστικό τόνο, προτρέπει τον Άδωνι Γεωργιάδη να περιοριστεί στην πώληση βιβλίων και νανογιλέκων:
«Τα φούμαρα που πουλάει για τα εμβόλια δεν ισχύουν. Να μην μας πετάξουν έξω από καμιά αγορά όταν παραδέχεστε ότι έχουμε εμβολιάσει; Μήπως σας κυνηγήσει καμία εταιρεία για παράνομο εμβολιασμό με αυτά που λέτε;»
Δείτε την ανάρτηση:
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.










































































































