Η Αφροδίτη Λατινοπούλου σχολίασε το Πόθεν Έσχες της, την υπόθεση Ρούτσι αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, προκαλώντας νέες αντιδράσεις με τις τοποθετήσεις της.
Τα οικονομικά της στο Πόθεν Έσχες
Η ευρωβουλευτής εξήγησε πως τα 3.000 ευρώ που δήλωσε στο Πόθεν Έσχες ήταν καθαρά κέρδη από την επαγγελματική της δραστηριότητα, ενώ τα συνολικά της έσοδα το 2023 έφτασαν τις 22.000 ευρώ. «Δεν υπάρχει το “πώς ζούσε με 3.000”. Εγώ ζούσα στο σπίτι της γιαγιάς μου, δεν είχα ενοίκιο, δεν πήγαινα ταξίδια ή διακοπές, έτρωγα ένα πιάτο φαΐ και όλη μέρα ήμουν σε προεκλογικό αγώνα» ανέφερε.
Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή της κατέγραψε 3.000 ευρώ εισόδημα και 4.760 ευρώ καταθέσεις.
Κριτική για την απεργία πείνας Ρούτσι
Η κ. Λατινοπούλου αναφέρθηκε και στον Πάνο Ρούτσι, πατέρα θύματος των Τεμπών που βρίσκεται σε απεργία πείνας. Δήλωσε ότι τη στενοχωρεί το γεγονός πως κάποιοι «τον εκμεταλλεύονται» και ότι είναι «χυδαίο» πολιτικοί να σπεύδουν στο Σύνταγμα «για ψηφαλάκια».
«Είναι απαράδεκτοι όλοι οι πολιτικοί που πηγαίνουν εκεί. Δεν έχουν ιερό και όσιο. Εγώ νοερώς είμαι εκεί και είμαι μαζί του» σημείωσε. Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως επιχείρησε να καπηλευτεί την τραγωδία των Τεμπών.
«Έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς»
Η ευρωβουλευτής τόνισε ότι υπάρχει διάχυτο αίσθημα φόβου και δυσπιστίας στην κοινωνία, λέγοντας πως «οι έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς».
Παρέμβαση για διεθνείς σχέσεις
Αναφερόμενη στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως «ο Τραμπ κάνει αυτό που κρίνει καλό για τη χώρα του» και άσκησε κριτική στην ελληνική εξωτερική πολιτική.
«Η Τουρκία συνεχώς απειλεί, η Λιβύη στέλνει λαθρομετανάστες, η Αλβανία θέλει τη Βόρεια Ήπειρο και ο Ράμα έρχεται να κάνει προεκλογικές ομιλίες. Αυτή είναι η κατάσταση με τις γειτονικές χώρες» είπε.
Επίσης σημείωσε: «Συμφωνώ η χώρα να εξοπλίζεται αλλά δεν μπορούμε να μην παράγουμε» και πρότεινε να συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες και να στέλνονται «στη Γυάρο και τη Μακρόνησο», κάνοντας λόγο για «σκούπα σε όλη την Ελλάδα».
Τέλος, για το κόμμα της τόνισε ότι ακολουθεί αυτόνομη πορεία. «Τον Αντώνη Σαμαρά τον σέβομαι και τον εκτιμώ, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εμείς προχωράμε μπροστά και να είμαστε η φωνή του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.