Η Αλεξία Κούβελα μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας, για την αποδοχή του σώματός της αλλά και για τα σχόλια που συνεχίζει να δέχεται, μέσα από τη συνέντευξή της στο «Πρωίαν σε Είδον».
Η εμπειρία της με τα στερεότυπα
Τη Δευτέρα (15/9), η Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά φιλοξένησαν την Αλεξία Κούβελα, plus size μοντέλο και πρώην παίκτρια του GNTM. Η ίδια μίλησε για το πρακτορείο που διατηρεί, αλλά και για το πώς βίωσε την κριτική για το σώμα της, μέχρι να το αποδεχθεί και να το αγαπήσει.
«Νομίζω ότι οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν με τη νοοτροπία ότι πρέπει να κρύβει το σώμα της, αυτό μου λένε και στα μηνύματα που λαμβάνω. Αν ένα κορίτσι δεν τηρεί τα στάνταρντ της εφηβείας, σου λένε: κρύψε, βάλε, κάνε, αδυνάτισε. Δεν είναι μόνο οι ορμόνες της ηλικίας λόγω της έμμηνου ρήσης, είναι και το ότι θέλεις να αρέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η θέση της για την υγεία και την εικόνα του σώματος
«Είμαι υπέρ της υγείας. Άλλο πράγμα είναι όμως να έχεις φυσιολογικές γυναικείες καμπύλες και να σου λένε να έχεις flat κοιλιά, κοιλιακούς και να φοράς νούμερα που δεν σου αναλογούν και άλλο να ξεφεύγεις και να πας σε κάτι ανθυγιεινό. Εγώ είμαι υπέρ της αλλαγής και του υγιούς», επισήμανε το μοντέλο.
Οι πιέσεις από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον
Η Αλεξία θυμήθηκε και την περίοδο που ένιωθε διαρκή πίεση από την οικογένειά της και τα περιοδικά μόδας της εποχής.
«Η μαμά μου είναι μια γυναίκα που μεγάλωσε στα 90’s, τόσα ήξερε, τόσα έκανε. Προσπαθούσε πάντα να με βοηθήσει, υπήρχε όμως η πίεση του να αδυνατίσω, ήμουν πάντα τροφαντό παιδί. Επηρεαζόμουν αρνητικά και από τα περιοδικά μόδας που έβλεπα, μου πήρε πολύ χρόνο για να το ξεπεράσω αυτό. Η δουλειά μου με βοήθησε, ανέπτυξα μια “πανοπλία” από ύφασμα», εξομολογήθηκε.
Οι δύσκολες στιγμές στην εφηβεία
«Στην εφηβεία μου είχα δοκιμάσει τα πάντα, από διατροφές μέχρι χάπια που καταπιέζουν την όρεξη. Είχα γενικά πολύ “σκοτεινούς” καιρούς τότε με διατροφικές διαταραχές. \[…] Έκοβα φωτογραφίες μοντέλων από περιοδικά και σημείωνα με βελάκια τι δεν έχω. \[…] Πλέον αισθάνομαι τέλεια, μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που βλέπω στον καθρέφτη», είπε με ειλικρίνεια.
Τα αρνητικά σχόλια στα social media
Κλείνοντας, η Αλεξία μίλησε και για τα υβριστικά σχόλια που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Δέχομαι ακόμα υβριστικά μηνύματα στα social media. Πολλές φορές τα διαγράφω, αν είναι κάτι πολύ προσβλητικό, άλλες φορές απαντάω. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι καθήκον τους να σε σχολιάσουν. \[…] Όταν πήγαινα για ψώνια με τη μητέρα μου, μου έλεγαν ότι δεν έχουν νούμερα στο μέγεθός μου. Έκλαιγα στα δοκιμαστήρια».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.