Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ιάσμου, με τρεις νεκρούς και δύο μικρά παιδιά να γλιτώνουν από θαύμα.
Το δυστύχημα στην Εγνατία
Το μεσημέρι της Δευτέρας (18.8.25), στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, τα δύο επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονταν σταματημένα στα διόδια, καθώς είχε δημιουργηθεί ουρά περίπου 600 μέτρων. Εκείνη τη στιγμή, φορτηγό που ακολουθούσε έπεσε με δύναμη πάνω τους.
Από τη σφοδρή σύγκρουση το πρώτο ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες. Τρεις από τους τέσσερις επιβάτες, ένας 59χρονος, ένας 61χρονος και μία 57χρονη, βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Μία 49χρονη γυναίκα, επίσης επιβάτης, κατάφερε να βγει μόνη της και να σωθεί. Όλοι ήταν υπήκοοι Αλβανίας με άδεια παραμονής στην Ελλάδα, οι οποίοι ζούσαν στην Αθήνα.
Οι επιβάτες στο δεύτερο αυτοκίνητο
Στο δεύτερο ΙΧ επέβαιναν συγγενείς των θυμάτων, ελληνικής καταγωγής. Ο οδηγός, 36 ετών, η 28χρονη συνοδηγός και δύο αγοράκια 4 και 6 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής για προληπτικές εξετάσεις. Ευτυχώς τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ο οδηγός του φορτηγού, υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς και ο συνοδηγός του – επίσης Βούλγαρος – διακομίστηκαν στο ίδιο νοσοκομείο για περίθαλψη.
Επέστρεφαν από γάμο
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι οικογένειες είχαν ταξιδέψει στην Ήπειρο για να παραστούν σε γάμο. Τη στιγμή που σημειώθηκε το δυστύχημα βρίσκονταν στον δρόμο της επιστροφής με προορισμό τον Έβρο.
Η φωτιά μετά τη σύγκρουση
Η σφοδρότητα της πρόσκρουσης προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά που επεκτάθηκε και σε γειτονική αγροτική περιοχή, πριν τεθεί υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Η κυκλοφορία στο σημείο είχε διακοπεί για αρκετές ώρες, όμως πλέον διεξάγεται κανονικά.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.