Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τοποθετήθηκε δημόσια μετά την επίσημη ανακοίνωση στη Βουλή σχετικά με τη διαβίβαση της δικογραφίας που αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη.
Η ανακοίνωση στην Ολομέλεια
Η ενημέρωση για τη δικογραφία έγινε επίσημα στην Ολομέλεια της Βουλής από τον πρόεδρο, Νικήτα Κακλαμάνη. Το περιεχόμενο της αφορά πιθανές ποινικές ευθύνες πρώην κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.
Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο κ. Καραμανλής προχώρησε σε δήλωση στην οποία τόνισε:
«Σήμερα ανακοινώθηκε η διαβίβαση προς τη Βουλή της δικογραφίας για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών. Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου. Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν είμαι στη διάθεση των αρχών, ώστε να λάμψει η αλήθεια».
Στο επίκεντρο ξανά η υπόθεση Τεμπών
Η υπόθεση για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση, αυτή τη φορά με κοινοβουλευτικές διαστάσεις, καθώς η Βουλή καλείται να αποφανθεί για το αν πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες.
Η στάση του πρώην υπουργού
Ο Κώστας Καραμανλής, που είχε παραιτηθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, επαναλαμβάνει την πεποίθησή του πως δεν φέρει ευθύνη για την τραγωδία και διαβεβαιώνει πως θα συνεργαστεί πλήρως με τη Δικαιοσύνη και τις αρχές για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.