«Έκοψα μαχαίρι ένα πράγμα κι έχασα 20 κιλά»: Η τροφή που αποφεύγει η Έλλη Κοκκίνου και διατηρείται σε φόρμα
Η Έλλη Κοκκίνου, στα 54 της, διατηρεί ένα από τα πιο καλλίγραμμα σώματα στη showbiz, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Με συνέπεια στη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή, έχει καταφέρει να παραμένει σε φόρμα, ενώ εδώ και χρόνια έχει κόψει ένα συγκεκριμένο τρόφιμο από τη διατροφή της.
Το τρόφιμο που έχει αποκλείσει από τη διατροφή της
Η τραγουδίστρια έχει μιλήσει αρκετές φορές για το διατροφικό πλάνο που ακολουθεί και τις τροφές που επιλέγει. Ένα από τα βασικά μυστικά της είναι ότι έχει εξαλείψει εντελώς τη γλουτένη από τη διατροφή της.
Η απόφασή της αυτή δεν αφορά μόνο την εμφάνισή της, αλλά και την υγεία της, καθώς η γλουτένη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον οργανισμό, ειδικά σε άτομα με δυσανεξία ή ευαισθησία.
Ποιες τροφές έχει αποκλείσει;
Η δίαιτα χωρίς γλουτένη σημαίνει ότι έχει αφαιρέσει τρόφιμα όπως:
- Σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και όλα τα προϊόντα που τα περιέχουν
- Κανονικό ψωμί, μακαρόνια, μπισκότα, γλυκά και αρτοσκευάσματα με γλουτένη
- Ορισμένα τυριά, αλλαντικά και επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν κρυφά ίχνη γλουτένης
- Μπύρα, ουίσκι, βότκα και αλκοολούχα ποτά που προέρχονται από δημητριακά με γλουτένη
- Έτοιμες σάλτσες, καρυκεύματα και σνακ από το σούπερ μάρκετ
Η ίδια έχει δηλώσει:
«Μπορεί να ακούγεται δύσκολο όλο αυτό το διατροφικό πλάνο, αλλά πλέον δεν το κάνω μόνο για την εμφάνισή μου, αλλά και για λόγους υγείας.»
Το ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα της
Η Έλλη Κοκκίνου φροντίζει να τρώει ισορροπημένα, επιλέγοντας τροφές που της δίνουν ενέργεια και διατηρούν το σώμα της υγιές.
- Πρωινό: 2 αβγά και 1 ασπράδι, 150 γρ. ντομάτα, 40 γρ. τυρί light ή 30 γρ. κουάκερ χωρίς γλουτένη, 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) και 15 γρ. σταφίδες.
- Δεκατιανό: 1 τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή 20 γρ. ανάλατους ξηρούς καρπούς με γιαούρτι 2%.
- Μεσημεριανό: Μακαρόνια χωρίς γλουτένη με λίγο λάδι και σάλτσα ντομάτας ή ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτες στον ατμό ή σαλάτα.
- Βραδινό: 150 γρ. μήλο και 200 γρ. γάλα με λιγότερη λακτόζη (ή σόγιας) ή 2 φρυγανιές με τυρί ή κράκερ ή γιαούρτι 2% με 2 κράκερ.
Με αυτή τη διατροφή και τη σταθερή άσκηση, η Έλλη Κοκκίνου καταφέρνει να διατηρεί το σώμα της σε εξαιρετική κατάσταση.
Πηγή: athensmagazine.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.