Έφυγε από τη ζωή ο Βαΐτσης Αποστολάτος
Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής, Βαΐτση Αποστολάτου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Η απώλειά του σκόρπισε πένθος στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συνεργάτες του.
Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε γνωστή ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση, αποχαιρετώντας τον φίλο και κουμπάρο του.
Δείτε την ανάρτηση:
Αγαπημένος φίλος μου και κουμπάρος μου ο Βαϊτσης Αποστολάτος έφυγε χτες. Αφησε αποτύπωμα ήθους και ευγένειας ως βουλευτής και ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο πόνος όσων τον αγαπούσαμε και συνδεόμασταν στενά μαζί του είναι απερίγραπτος pic.twitter.com/B5csR9Hqwa
— Kostis Aivaliotis (@K_Aivaliotis) February 4, 2025
Η διαδρομή του Βαΐτση Αποστολάτου
Ο Βαΐτσης Αποστολάτος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950 και διακρίθηκε τόσο στον χώρο της ιατρικής όσο και στον δημοσιογραφικό και πολιτικό τομέα. Ήταν καταξιωμένος χειρουργός και δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση.
Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε την ακαδημαϊκή του πορεία σε πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η πολιτική του πορεία
Στην πολιτική σκηνή, ο Βαΐτσης Αποστολάτος είχε μια έντονη και δραστήρια παρουσία. Υπήρξε γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ και κατείχε σημαντικές θέσεις στο κόμμα, όπως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα υγείας και τουριστικής ανάπτυξης, προσπαθώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτική διαμόρφωση αυτών των τομέων.
Ξεκίνησε την πολιτική του πορεία ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Πειραιά, όπου πολιτεύτηκε από το 1996 έως το 2006. Το 2007 και το 2009 εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΛΑ.Ο.Σ, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Δράση στον χώρο της δημοσιογραφίας
Παράλληλα με την πολιτική και την ιατρική, ο Αποστολάτος είχε έντονη παρουσία στον χώρο της δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως εκδότης, συγγραφέας και αρχισυντάκτης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Επιπλέον, είχε ασχοληθεί με την εκπαίδευση, διδάσκοντας θέματα αγωγής υγείας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσπαθώντας να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στις νεότερες γενιές.
Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό τόσο στον πολιτικό όσο και στον επιστημονικό και δημοσιογραφικό χώρο.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.