Σοκ με ποντίκι σε κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας
Ένας καταναλωτής βρέθηκε μπροστά σε ένα τρομακτικό θέαμα όταν άνοιξε συσκευασία κατεψυγμένου σπανακιού από σούπερ μάρκετ. Ανάμεσα στα κατεψυγμένα φύλλα, διέκρινε μισό κατεψυγμένο ποντίκι!
Ο Δημήτρης Δεληγιάννης, που έκανε την καταγγελία, επιβεβαίωσε με ένα κομμάτι χαρτί ότι πρόκειται για ποντίκι και όχι για κάποιο οπτικό λάθος. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το γεγονός είναι ανατριχιαστικές.
Δείτε την φωτογραφία:
Πρόβλημα με τρωκτικά στα τρόφιμα
Η παρουσία τρωκτικών σε τρόφιμα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που μεταφέρονται από περιττώματα, ούρα ή ακόμα και το σώμα τους. Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως:
- Σαλμονέλωση
- Λεπτοσπίρωση
- Τριχινίαση
- Πανώλη
Γιατί οι βιομηχανίες δεν μπορούν να τα αποκλείσουν;
Οι εγκαταστάσεις τροφίμων συχνά βρίσκονται κοντά σε χωράφια ή δάση, κάτι που διευκολύνει την είσοδο τρωκτικών. Παρά τις αυστηρές προδιαγραφές και τα σύγχρονα συστήματα, όπως οι ακτινογραφίες X-RAY, τέτοια περιστατικά συνεχίζουν να συμβαίνουν. Τα ανοιχτά σημεία και οι μη σφραγισμένες τρύπες δίνουν στα τρωκτικά εύκολη πρόσβαση.
Οι συνέπειες για τις εταιρείες τροφίμων
Η αμέλεια στον έλεγχο των παρασίτων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες. Αυτές περιλαμβάνουν οικονομικές απώλειες, απόσυρση προϊόντων, φθορά εξοπλισμού και, κυρίως, ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κλείσιμο της επιχείρησης.
Η σημασία της πρόληψης
Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί διαρκή και ολοκληρωμένο έλεγχο. Οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόζουν σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής ώστε να προστατεύουν τους καταναλωτές και να διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους.
Πηγή: cibum
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.