Η εύκολη λύση για ένα νόστιμο μικρογεύμα της στιγμής.
Προθέρμανση του φούρνου στους 200°.
Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια και πλάστε 250g σφολιάτας σε δύο τετράγωνα με πλευρά 12cm.
Φτιάξτε ένα χείλος πλάτους 2cm γύρω γύρω.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σούπας, πιέστε στο κέντρο του τετραγώνου και σχηματίστε μια μικρή λακούβα.
Απλώστε μέσα της δύο κουταλιές ντιπ ελιάς (tapenade), βάλτε από πάνω μια μικρή μαριναρισμένη αγγινάρα (έτοιμη), μερικές ντομάτες αποξηραμένες με το λάδι τους και τέλος θρυματίστε λίγη (80g) μοτσαρέλα και μοιράστε την στις δύο ταρτίνες.
Τώρα βάλτε τις στο φούρνο για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρονται ζεστές.
Λεπτομέρεια με ουσία: Περάστε με πινέλο λίγη από τη μαρινάδα της αγγινάρας στις άκρες της σφολιάτας αντί για αυγό ή ελαιόλαδο.
Οι δυνατότητες σ’ αυτή τη συνταγή είναι άπειρες. Μπορείτε αντί για ντιπ ελιάς να χρησιμοποιείστε πέστο βασιλικού ή ρόκας. Προσθέστε ελιές μαζί με τις αποξηραμένες ντομάτες. Χρησιμοποιείστε αγγουράκι τουρσί, κάππαρη, ακόμα και φέτες σαλάμι ή τσορίθο κάτω από τη μοτσαρέλα. Για τελείωμα, μπορείτε να βάλετε σταυρωτά δύο αντζούγιες. Αφήστε τη φαντασία σας και τα διαθέσιμα υλικά να σας δώσουν κι άλλους πολλούς συνδυασμούς.
Πηγή: spoons.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.