Σπιτική λαγάνα με εύκολα υλικά μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης και, όπως σε όλες του τις συνταγές, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πεντανόστιμο.
Επιθυμείτε να κάνετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μία γευστική συνταγή για λαγάνα; Σε περίπτωση που θέλετε να ευχαριστήσετε τους παρόντες στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας αφήσει ικανοποιημένους.
Τα υλικά για την πιο αφράτη και τραγανή λαγάνα
500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
10 γραμμάρια μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
12 γραμμάρια αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Υλικά για το άλειμμα της λαγάνας
2 κουταλιές της σούπας νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Σουσάμι
Η εκτέλεση της συνταγής για την πιο αφράτη και τραγανή λαγάνα
Βάζουμε νερό, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε, τα υλικά, με ένα σύρμα.
Αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν για περίπου είκοσι λεπτά.
Ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι και λάδι.
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ για περίπου πέντε με επτά λεπτά.
Μετά από επτά λεπτά, βάζουμε λάδι, αλεύρι και ζυμάρι στο μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ, με μεμβράνη.
Βάζουμε το μπολ να ξεκουραστεί για περίπου μιάμιση ώρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ.
Κόβουμε σε δύο ίσα μέρη, τη ζύμη.
Απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και ελάχιστο αλεύρι τις λαγάνες.
Βάζουμε τις λαγάνες σε δύο ταψιά, με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε νερό με ζάχαρη σε ένα μπολ για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο.
Αλείφουμε τις λαγάνες με ζαχαρόνερο.
Πασπαλίζουμε τις λαγάνες, με σουσάμι.
Περιμένουμε είκοσι λεπτά για να φουσκώσουν, οι λαγάνες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα.
Με το πέρασμα είκοσι λεπτών πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάρουν σχήμα λαγάνας.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τις λαγάνες μας.
Ψήνουμε τις λαγάνες μας για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
Δείτε το βίντεο και φτιάξτε μόνοι σας σπιτική και εύκολη λαγάνα.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.