Βίντεο καταγράφουν τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο στην Τουρκία, με έναν πρώην μαθητή να εισβάλλει στον χώρο και να πυροβολεί χωρίς διάκριση, προκαλώντας πανικό και δεκάδες τραυματισμούς.
Βίντεο από την επίθεση μέσα στο σχολείο
Τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 10 μαθητές και 4 καθηγητές, όταν πρώην μαθητής εισέβαλε οπλισμένος σε λύκειο στη Σανλιούρφα της Τουρκίας, την Τρίτη (14.04.2026), και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.
Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή της εισβολής, με τον δράστη να μπαίνει στο σχολείο κρατώντας τουφέκι και να αρχίζει να πυροβολεί. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις Αρχές, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.
#CANLI | İşte lisede saldırı anı
İhlas Haber Ajansı Şinasi İnan detayları aktarıyor @yaprakhirka@sinasiinanhttps://t.co/YJDoVYfFEN
— TGRT HABER (@tgrthabertv) April 14, 2026
#CANLI | İşte lisede saldırı anı
İhlas Haber Ajansı Şinasi İnan detayları aktarıyor @yaprakhirka@sinasiinanhttps://t.co/YJDoVYfFEN
— TGRT HABER (@tgrthabertv) April 14, 2026
Πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση
Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κυρίως μαθητές, από την επίθεση που σημειώθηκε σε τεχνικό λύκειο στην επαρχία Σανλιούρφα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο δράστης, πρώην μαθητής του σχολείου γεννημένος το 2007, ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο. Αφού άνοιξε πυρ, στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δέκα μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί.
«Στην αρχή άνοιξε πυρ αδιακρίτως στην αυλή και στην συνέχεια στο εσωτερικό του σχολείου», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας περιγράφοντας τη φρίκη που εκτυλίχθηκε.
Μαθητές έτρεχαν για να σωθούν
Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μαθητές να τρέχουν πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν από το σχολείο, ενώ έξω από τον χώρο είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Στο σημείο βρέθηκαν περιπολικά, τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής.
🚨🇹🇷 Türkiyənin #Şanlıurfa əyalətinin Siverek rayonunda məktəbə silahlı hücum olub
Belə ki, silahlı şəxs tüfənglə yeddi nəfəri yaralayıb. Şəxsin bir neçə şagirdi girov götürdüyü deyilir.
Hadisədən sonra əraziyə çoxsaylı tibb işçiləri və xüsusi polis qüvvələri cəlb edilib.… pic.twitter.com/VHw8Tdnit5
— APA İnformasiya Agentliyi (@APA_agentliyi) April 14, 2026
Σπάνια αλλά σοκαριστικά περιστατικά
Τέτοιου είδους ένοπλες επιθέσεις θεωρούνται σχετικά σπάνιες στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι εκτιμάται πως κυκλοφορούν δεκάδες εκατομμύρια όπλα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι παράνομα.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.





































































































