Η απίστευτη υπόθεση της αρπαγής ενός μωρού στην Ομόνοια καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας και αποκαλύπτεται καρέ-καρέ. Το περιστατικό προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε, αλλά και για το πρόσωπο του άνδρα που φεύγει με το παιδί, χωρίς να προκαλεί υποψίες.
ψώνιζαν μαζί στο σούπερ μάρκετ χωρίς να φαίνεται κάτι ύποπτο
Το LiveNews έφερε στη δημοσιότητα βίντεο από το σούπερ μάρκετ της Ομόνοιας, όπου η γιαγιά του μωρού και ο άγνωστος άνδρας ψωνίζουν ήρεμα. Η γυναίκα κρατάει το μωρό στην αγκαλιά και μαζί βάζουν στο καρότσι προϊόντα βρεφικής φροντίδας. Κάποια στιγμή, καθώς προσπαθεί να πιάσει κάποιο αντικείμενο από τα ράφια, δίνει το μωρό στον άνδρα για να ελευθερώσει τα χέρια της.
Από εκεί και μετά, το μωρό παραμένει στην αγκαλιά του άνδρα, ενώ η γιαγιά συνεχίζει να ψωνίζει. Οι δυο τους κατεβαίνουν στο ισόγειο του καταστήματος, όπου η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον άνδρα να κρατά το παιδί και τη γιαγιά να κοιτά προϊόντα.
Σε μια στιγμή, η γυναίκα φαίνεται να του λέει κάτι και ανεβαίνει τη σκάλα προς τον επάνω όροφο – πιθανόν για να πάρει κάτι που ξέχασε – αφήνοντας για λίγο το μωρό μαζί του.
έφυγε ήρεμα σαν να μην τρέχει τίποτα
Τότε, ο άνδρας καταγράφεται από τις κάμερες να κατευθύνεται ήρεμα προς την έξοδο. Περπατάει με σταθερό ρυθμό, χωρίς να κοιτάζει πίσω του και χωρίς να προκαλεί καμία εντύπωση. Ένα λεπτό αργότερα, η γιαγιά κατεβαίνει από την σκάλα, κοιτά το καρότσι και αντιλαμβάνεται πως το παιδί έχει εξαφανιστεί.
Το κοριτσάκι εντοπίστηκε περίπου 2,5 ώρες αργότερα στον Άλιμο, 10 χιλιόμετρα μακριά, δίπλα σε κάδους σκουπιδιών.
Οι γονείς της μικρής εκφράζουν αγωνία και ανυπομονησία: «Θέλουμε να πάρουμε το κοριτσάκι μας σπίτι».
είχαν επισκεφθεί και άλλο κατάστημα μαζί
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το LiveNews, η γιαγιά είχε βρεθεί μαζί με τον ίδιο άνδρα και σε άλλο κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας. Αν και δεν έκαναν αγορές εκεί, η κοινή παρουσία τους δείχνει πως δεν ήταν εντελώς άγνωστοι.
Εκτιμάται ότι ο άγνωστος άνδρας ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα είτε στη γιαγιά είτε στους γονείς της μικρής. Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του με κυκλώματα επαιτείας, καθώς η γιαγιά φέρεται να ζητιάνευε μαζί με το παιδί. Το ενδεχόμενο το περιστατικό να σχετίζεται με «μοίρασμα» περιοχών ή αρμοδιοτήτων στο περιθώριο τέτοιων κυκλωμάτων, βρίσκεται στο μικροσκόπιο.
δικηγόρος οικογένειας: ήθελε πιθανότατα να πάρει κάποιο παιδί
«Αυτό που δείξατε αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί μας είναι αληθής. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτός ο άνθρωπος παρακολουθούσε και άλλες γυναίκες που επαιτούσαν και κάτι προσπαθούσε να πάρει. Πιθανότατα κάποιο παιδί» δήλωσε στο LiveNews ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Σπύρου.
«Ο ισχυρισμός της εντολέως μου είναι ότι της πρότεινε να του δώσει το μωρό, για να έχει ελεύθερα χέρια για τα ψώνια… Η εντολέας μου ισχυρίζεται ότι τον είδε εκεί πρώτη φορά. Αυτό που βλέπω είναι ότι βγαίνοντας προς την έξοδο, αυτός ο άνδρας το κινητό του πάει να βρει (στο τσαντάκι του).
Σήμερα πήγαμε στην εισαγγελέα ανηλίκων, δώσαμε όλα τα έγγραφα και τώρα είναι γραφειοκρατικό το θέμα, μέχρι να τους αποδοθεί το παιδί. Θεωρώ απίθανο να μην τους δώσουν πίσω το παιδί γιατί είναι υγιές και δεν είναι ένα παραμελημένο παιδί».
η αστυνομία ακόμη αναζητά τον δράστη
Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, εξέφρασε ανοιχτά την απορία του για το πώς δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί ο άνδρας: «Δεν έχει πειστεί κανένας ότι δεν γνώριζε αυτόν τον άνθρωπο η γιαγιά.
Μπορεί να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της εμπορίας βρέφους, ωστόσο παραμένει το ερώτημα: Γιατί πήρε το παιδί αυτός και γιατί η Αστυνομία δεν έχει βρει ακόμη ποιος είναι; Πήγαν αστυνομικοί στα πόστα των ρομά να ρωτήσουν. Κανένας δεν είπε ότι τον γνώριζε. Είναι ένα μυστήριο».
Και καταλήγει: «Για μένα, το μεγαλύτερο μυστήριο είναι, ξέροντας τις ικανότητες της ελληνικής Αστυνομίας, πώς δεν τον έχει βρει ακόμα».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.