Υπάρχει ένα φαγητό γνωστό στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ήπατος.
Οι ειδικοί υγείας αναφέρουν ότι μία μόνο μπουκιά από μια λιχουδιά που χαρακτηρίζεται ως «το γεύμα του θανάτου» μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο καρκίνο του ήπατος.
Η κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι διάσημη για την ανάμειξη ισχυρών αρωματικών συστατικών όπως το ταμαρίντο και το λεμονόχορτο. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο φτηνό φαγητό φέρεται να είναι υπεύθυνο για περίπου 20.000 θανάτους κάθε χρόνο.
Το επικίνδυνο συστατικό
Παρά το γεγονός ότι αποτελείται από κιμά ωμού ψαριού, χυμό λεμονιού, βότανα και μπαχαρικά, αυτή η σαλάτα είναι γνωστή ως Koi Pla. Εκατομμύρια άνθρωποι την καταναλώνουν τακτικά κάθε χρόνο. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα δεν είναι το ωμό ψάρι που περιέχει.
Η προέλευση των ψαριών
Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για το Koi Pla προέρχονται από την περιοχή του Μεκόνγκ, όπου το νερό περιέχει παρασιτικούς πλατύσκωλους. Οι ειδικοί της ιατρικής αναφέρουν ότι αυτοί οι πλατυσκώληκες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των χοληφόρων οδών, οδηγώντας σε υψηλά ποσοστά χολαγγειοκαρκινώματος (CCA) στην Ανατολική Ασία.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.