Ο Κωνσταντίνος Λαιμοδέτης ήταν μόλις 27 ετών και το μοναδικό παιδί της οικογένειάς του. Ο νεαρός αξιωματικός της Πυροσβεστικής έχασε τη ζωή του στη μάχη με τις φλόγες στο Γύθειο, βυθίζοντας στο πένθος το Αγρίνιο, τον τόπο καταγωγής του.
Ο 27χρονος υπηρετούσε ως υποδιοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Το απόγευμα της Τετάρτης (29/7/26) συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή του Αγερανού, όταν το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά.
Μοναχογιός εκπαιδευτικού ο 27χρονος αξιωματικός
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε απέραντη θλίψη στην οικογένειά του, στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου, αλλά και σε ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο Κωνσταντίνος Λαιμοδέτης ήταν γιος εκπαιδευτικού από τον Άγιο Κωνσταντίνο και, σύμφωνα με το Agriniopress, ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας.
Οι συνάδελφοί του τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ έφερε επάνω του τον πυροσβεστικό εξοπλισμό του. Σύμφωνα με την αρχική επίσημη ενημέρωση, βρέθηκε εκτός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Η πορεία του στην Πυροσβεστική
Ο 27χρονος είχε εισαχθεί στη Σχολή Πυροσβεστών το 2017, την οποία ολοκλήρωσε με εξαιρετική επίδοση. Στη συνέχεια συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Αξιωματικών, ακολουθώντας με αφοσίωση την επαγγελματική πορεία που είχε επιλέξει.
Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Αθήνα. Τον Ιούνιο του 2025 τοποθετήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, όπου ανέλαβε καθήκοντα υποδιοικητή.
Τρεις πυροσβέστες χάθηκαν μέσα στην ίδια ημέρα
Η ζωή του Κωνσταντίνου Λαιμοδέτη κόπηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29/7/26), σε μία «μαύρη» ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα.
Λίγο νωρίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος δύο πυροσβέστες στη φωτιά στην Κρύα Βρύση, στο Ρέθυμνο.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

















![Alldaynews.gr Ξενύχτι και ουρές έξω από το αστυνομικό μέγαρο Κοζάνης για να εκδώσουν διαβατήρια με τις παλαιού τύπου ταυτότητες [βίντεο]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2026/07/kozani-arnites-taftotitas-WP-75x75.jpg)


























































































