Η μητέρα της Ιφιγένειας Μήτσκα μιλά για την κόρη της που χάθηκε στα Τέμπη, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από το πολύνεκρο δυστύχημα, και τα λόγια της συγκλονίζουν.
«Ήταν ένα φωτεινό παιδί με όνειρα». Με αυτά τα λόγια η μητέρα της Ιφιγένειας Μήτσκα, που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών, ραγίζει καρδιές, καθώς πλησιάζει η τρίτη επέτειος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα.

Η Λίλιαν Μήτσκα, μιλώντας στη Tv100, αναφέρθηκε στην κόρη της με λόγια που προκαλούν βαθιά συγκίνηση, ζητώντας δικαίωση για τα 57 θύματα. Όπως είπε, η Ιφιγένεια «έφυγε» μόλις στα 22 της χρόνια, αφήνοντας πίσω της σχέδια και όνειρα που δεν πρόλαβαν να γίνουν πραγματικότητα.
Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια, με σπουδές και γνώσεις ξένων γλωσσών, που είχε μπροστά της πολλές προοπτικές. «Εύχομαι να ήμουν εγώ στη θέση της», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τον αβάσταχτο πόνο που κουβαλά.
Τρία χρόνια μετά το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει
Μέσα από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, οι επιζώντες της τραγωδίας, Ευδοκία Τσαγκλή και Αλέξανδρος Μούτσιανος, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, τρία χρόνια μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων. Και οι δύο στάθηκαν στην ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους, που συνεχίζουν να ζουν με το βάρος της απώλειας.
Δείτε το βίντεο:
Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο στο σημείο της σύγκρουσης
Βαρύ ήταν το κλίμα στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Τρεις ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τριών ετών από εκείνη τη μοιραία νύχτα, κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων αλλά και μαθητές έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thesspost.gr, η πρωτοβουλία για το τρισάγιο ανήκε στη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Γόννων Λάρισας, ενώ η τελετή πραγματοποιήθηκε ακριβώς στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι παρευρισκόμενοι σχημάτισαν με κεριά τη φράση «δεν ξεχνάμε».
Δείτε το βίντεο:
Οι εκδηλώσεις την ημέρα της επετείου
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών. Για την ημέρα εκείνη έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στη Λάρισα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην πόλη όπου έχει οριστεί να ξεκινήσει η βασική δίκη στις 23 Μαρτίου.
Την ίδια ημέρα, στις 1 το μεσημέρι, θα τελεστεί τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας από συγγενείς των θυμάτων, ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μνημόσυνο για το κοινό από τις οικογένειες Πλακιά στον σταθμό της Καλαμπάκας.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.









































































































