Σκάνδαλο μεγατόνων και για τη Fiat! Απίστευτη απάντηση του «αφεντικού» της εταιρείας

0
99
Fiat

Σε μπελάδες παρόμοιοι με αυτούς που είχε πριν λίγους μήνες η Volkswagen αντιμετωπίζει και ο όμιλος Fiat Chrysler, με τα λογισμικά κινητήρων ντίζελ (σ.σ. σχετικά με τις εκπομπές αερίων) να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι κατηγορίες

Συγκεκριμένα, την κατηγορία σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler ότι παραποίησε το λογισμικό 104.000 αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ που παρήγαγε ώστε να εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών αερίων, εφαρμόζοντας μια στρατηγική παρόμοια με αυτή της Volkswagen, απήγγειλαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.

Η απάντηση, ωστόσο, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου, είναι αυτή που «κλέβει» την παράσταση. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει ο λογαριασμός του Reuters Business, στο Twitter, ο CEO της Fiat Chrysler δήλωσε το εξής:

«Όποιος συγκρίνει τα ζητήματα εκπομπών (σ.σ. ρύπων) της Volskwagen με την Fiat Chrysler, καπνίζει παράνομες ουσίες»!

Δείτε το tweet

Εκτός από αυτό όμως, όπως αναφέρει το reuters.com, ο όμιλος τόνισε σε σημερινή του ανακοίνωση πως επικρατεί «απογοήτευση» από τις κατηγορίες που αποδίδονται στην εταιρεία, τονίζοντας πως «όλα τα οχήματά μας με κινητήρες diesel ανταποκρίνονται πλήρως σε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις».

Η εταιρεία ακόμη ξεκαθαρίζει πως θα αποδείξει στις αρμόδιες Αρχές πως οι έλεγχοι για τις εκπομπές αερίων είναι «απολύτως δικαιολογημένες» και οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.

Εδώ να σημειώσουμε πως η Volkswagen, για να καταφέρει η εταιρεία να αφήσει πίσω της το όλο σκάνδαλο, που έγινε γνωστό με την ονομασία Dieselgate, ομολόγησε την ενοχή της στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και συμφώνησε να καταβάλει 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και πρόστιμα.

newsit.gr

loading...