Η υπόθεση με το τροχαίο του Βασίλη Μπισμπίκη προκάλεσε πολλές συζητήσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να δίνει διευκρινίσεις και τον ίδιο τον ηθοποιό να απαντά δημόσια.
Τι είπε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό
Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του ηθοποιού, όμως δεν τον βρήκαν. Εκείνος ενημερώθηκε τηλεφωνικά και παρουσιάστηκε μόνος του την Κυριακή το μεσημέρι στην Τροχαία. Μέχρι τότε, σύμφωνα με την ίδια, δεν είχε επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές, ούτε με την αστυνομία.
Η κ. Δημογλίδου υπενθύμισε ότι με τον νέο Κώδικα, σε περίπτωση εγκατάλειψης, ο οδηγός συλλαμβάνεται και αντιμετωπίζει ποινική δίωξη με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια. Στο ερώτημα αν έγινε αλκοτέστ στον ηθοποιό απάντησε: «Δεν έχει νόημα να γίνει γιατί είχαν περάσει πάνω από 24 ώρες από το συμβάν».
Σύμφωνα με την ίδια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν συνεργάσιμος και παραδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος. Ωστόσο, δεν εξήγησε γιατί εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος.
«Ίσως είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία», είπε η κ. Δημογλίδου, διευκρινίζοντας ότι αν ο οδηγός ενημερώσει μέσα σε 24 ώρες, η δικαιοσύνη τον αντιμετωπίζει διαφορετικά.
Η απάντηση του Μπισμπίκη
Μετά την απολογία του, ο ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος αλλά εμφανίστηκε ενοχλημένος. «Δεν εγκατέλειψα, δεν κρύφτηκα, δεν άφησα κανέναν. Πήρα τηλέφωνο την ασφαλιστική και ενημέρωσα τις Αρχές. Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, σε έντονο ύφος, τους κάλεσε «να ασχοληθούν με τον πολιτισμό και το θέατρο».
Η δίκη του πήρε αναβολή για τις 8 Οκτωβρίου.
Τι είπε ο δικηγόρος του
Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μίλτος Ζησίδης, υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με όσα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Όπως είπε, υπάρχουν μάρτυρες και έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του πελάτη του, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης.
Οι αντιδράσεις στη Φιλοθέη
Οι κάτοικοι της περιοχής, όπου έγινε το ατύχημα, τόνισαν ότι έμαθαν από την αστυνομία για τον υπαίτιο οδηγό, όχι από τον ίδιο τον ηθοποιό. Η ταυτοποίηση του αυτοκινήτου έγινε με μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό, ενώ το όχημα είχε βρεθεί περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο του συμβάντος.
Η αστυνομία ξεκίνησε να τον αναζητά το απόγευμα της Κυριακής, και ο ίδιος ανταποκρίθηκε, χωρίς ωστόσο να αντιληφθεί ότι επειδή δεν είχε λήξει το αυτόφωρο, θα ακολουθούσε διαδικασία σύλληψης, κράτησης και εισαγγελέα.
Φωτογραφίες από την αποχώρησή του
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.