Η σύλληψη του αρχιφύλακα στις φυλακές Δομοκού δίνει νέα διάσταση στη δολοφονία του ισοβίτη Αντώνη Παπαδάτου, με τις αρχές να μιλούν πλέον για πιθανή συνέργεια και σοβαρές αντιφάσεις στις καταθέσεις.
Συνελήφθη ο αρχιφύλακας για συνέργεια
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του ισοβίτη Αντώνη Παπαδάτου στις φυλακές Δομοκού, καθώς οι εξελίξεις οδήγησαν στη σύλληψη του αρχιφύλακα με την κατηγορία της συνέργειας.
Προηγήθηκε η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και η ενδελεχής εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Αμέσως μετά, ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αποκαλύψεις», ο ανακριτής δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό ότι ο κρατούμενος ενήργησε για να σώσει τον σωφρονιστικό υπάλληλο.
Αντιφάσεις στις καταθέσεις για το απόγευμα της Κυριακής
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 38χρονος Βούλγαρος κρατούμενος όσο και ο 50χρονος ανώτερος σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσαν καταθέσεις με αντιφάσεις σχετικά με τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής.
Από τις μαρτυρίες αλλά και την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, προέκυψε ότι ο Αντώνης Παπαδάτος κλήθηκε να μεταβεί στο παλιό αρχιφυλακείο – σημείο που χαρακτηρίζεται «τυφλό» από κάμερες – από τον ισοβίτη που λίγο αργότερα τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με δύο σφαίρες στο κεφάλι.
Κατά τις ίδιες πηγές, το περίστροφο φέρεται να μεταφέρθηκε εντός του καταστήματος κράτησης από τον 50χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος τελούσε ήδη υπό παραίτηση για πειθαρχικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.
Τι λένε οι κρατούμενοι για το φονικό
Ο ισοβίτης Αντώνης Παπαδάτος, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία επιχειρηματία και της συζύγου του στη Ζάκυνθο, φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον αρχιφύλακα επειδή του είχε επιβληθεί μεταγωγή και στη συνέχεια να επιχείρησε να βγάλει όπλο.
Εκείνη τη στιγμή, ο αρχιφύλακας βρισκόταν μαζί με άλλους δύο κρατούμενους, τον Βούλγαρο ισοβίτη και τον Αλκέτ Ριζάι.
Κατά τους ισχυρισμούς των κρατουμένων, ο Βούλγαρος όρμησε στον Παπαδάτο για να προστατεύσει τον αρχιφύλακα, του άρπαξε το όπλο και τον πυροβόλησε.
Στο μικροσκόπιο ο ρόλος του βούλγαρου ισοβίτη
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή αυτή την εκδοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα γεγονότα εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι ή αν υπάρχει διαφορετικό παρασκήνιο.
Ο Βούλγαρος κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον (Γιάννη) Μακρή το 2018 στη Βούλα και είναι γνωστός στον χώρο της νύχτας ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σημειώνεται ότι συνολικά έπεσαν τρεις σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο χτύπησαν τον Παπαδάτο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.







































































































