Ο Μπράντλεϊ Γουάιτ Ντέιλ, γνωστός από το «X Factor» του 2016 και μέλος των Stereo Soul, έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Το τέλος ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη
Ο Μπράντλεϊ είχε γνωρίσει το ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο «X Factor» μαζί με τον Παναγιώτη Πάλλη, δημιουργώντας το μουσικό δίδυμο Stereo Soul. Αν και η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, η είδηση έχει προκαλέσει σοκ και συγκίνηση σε όσους τον γνώριζαν ή είχαν αγαπήσει τη φωνή και την παρουσία του.
Η μάχη με τα ναρκωτικά και η επιστροφή στη ζωή
Το 2019, ο Μπράντλεϊ είχε αποκαλύψει ανοιχτά τον εθισμό του στα ναρκωτικά και την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλε για να αποτοξινωθεί. Μιλώντας στο περιοδικό People, είχε περιγράψει με σκληρό ρεαλισμό τη σκοτεινή περίοδο που βίωσε:
«Για πολλά χρόνια ήμουν χρήστης ναρκωτικών, αλλά ποτέ εθισμένος σε αυτά. Κάποια στιγμή, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και έγιναν πολύ σκοτεινά. Τον περασμένο χρόνο είχα εθιστεί στα σκληρά ναρκωτικά. Δεν ήξερα που να απευθυνθώ για βοήθεια, ενώ δεν μπορούσα και να τα σταματήσω και να ζήσω χωρίς αυτά. Καθόμουν σε μια γωνιά, φοβισμένος και μόνος. Πολλές φορές τα βράδια κατέληγα σε νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα, ενώ είχα καταρρεύσει και στο δρόμο. Πολλοί από τους φίλους μου, δεν ήξεραν τι να κάνουν και άρχισαν να με εγκαταλείπουν. Ένιωθα προδομένος, θυμωμένος, λυπημένος, αλλά ταυτόχρονα καταλάβαινα πως κι εκείνοι από την μεριά τους δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι».
Η στροφή στην πίστη και η νέα αρχή
Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, αποφάσισε να φύγει στην Αγγλία για να ξεκινήσει αποτοξίνωση. Όπως είχε αναφέρει:
«Eπρεπε να πάρω δραστικές αποφάσεις. Γι αυτό και ήρθα στην Αγγλία για αποτοξίνωση. Ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσω τα ναρκωτικά, διότι τα έπαιρνα για να επιβιώνω καθημερινά. Ευτυχώς, όμως, τα κατάφερα. Μέσα από πολλές και διαφορετικές μεθόδους αποτοξίνωσης, τα σταμάτησα. Ξεκίνησα να πηγαίνω στο γυμναστήριο και πλέον έχω έρθει και πιο κοντά στον Θεό. Η πίστη στον εαυτό μου και στον Θεό με βοήθησε, σε συνδυασμό πάντα με την βοήθεια της οικογένειας και των φίλων μου. Είμαι ευγνώμον απέναντί τους. Τώρα πια είμαι νηφάλιος, μακριά από τα ναρκωτικά και χαρούμενος, καθώς βγήκα από την κόλαση. Δεν σου κάνω πλάκα. Ήμουν στη κόλαση. Τώρα, όμως, επέστρεψα, βλέπω τον γαλάζιο ουρανό και είμαι ευτυχισμένος».
Η πορεία του στο X Factor
Η συμμετοχή του στο «X Factor» είχε εντυπωσιάσει τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το κοινό. Η ιδιαίτερη φωνή του και η χημεία του με τον Παναγιώτη Πάλλη στο ντουέτο Stereo Soul, είχαν κάνει την παρουσία τους αξιομνημόνευτη στον μουσικό διαγωνισμό του ΣΚΑΪ.
Η συγκίνηση στα social media
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τα social media, με πολλούς διαδικτυακούς του φίλους και θαυμαστές να τον αποχαιρετούν συγκινημένοι.
«Ω, Θεέ μου, Μπράντλεϊ ήσουν μεγαλύτερος από όσο μπορούσε να καταλάβει αυτός ο κόσμος, με τόση αγάπη να μοιραστείς. Θα μας λείψεις πολύ. Οι προσευχές μας είναι μαζί σου και με την οικογένεια. Σου εύχομαι ένα υπέροχο ταξίδι σε μια άλλη διάσταση όπου θα νιώθεις ισορροπία και θα μπορείς να εκφράσεις αυτή τη μεγάλη αγάπη που λάμπει μέσα σου», έγραψε μία φίλη του στο Facebook.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.