Ο πατέρας της 12χρονης Λόλα, που βρέθηκε δολοφονημένη σε βαλίτσα, έφυγε από τη ζωή του μήνες μετά το φρικτό έγκλημα, όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη της δράστριας. Η μητέρα του κοριτσιού μίλησε για έναν άνδρα που καταβροχθίστηκε από τη θλίψη και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το τραύμα.
Μια οδυνηρή ομολογία στο δικαστήριο
Δεν άντεξε το τραγικό χτύπημα ο πατέρας της 12χρονης Λόλα και πέθανε, αφού το παιδί του βρέθηκε βιασμένο, βασανισμένο και τεμαχισμένο μέσα σε μια βαλίτσα, ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε η οικογένεια. Η σύζυγός του, μιλώντας στη δίκη της 27χρονης δολοφόνου Ντάμπια Μπενκιρέν, αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της απεβίωσε μήνες μετά το φρικτό έγκλημα.
«Πέθανε από τη θλίψη», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 12χρονης στο δικαστήριο, σύμφωνα με την Daily Mail, προσθέτοντας πως «άρχισε να πίνει ξανά και δεν σταμάτησε ποτέ».
Το συγκινητικό σημείωμα προς τη δολοφόνο
Συνέχισε λέγοντας ότι ο πατέρας της Λόλα πήγε στο διαμέρισμα της Μπενκιρέν – η οποία έμενε στο ίδιο κτίριο με το κορίτσι – και άφησε ένα σημείωμα. Σε αυτό εξέφραζε τον πόνο του και την αδυναμία του να κατανοήσει «την απανθρωπιά που οδήγησε σε αυτή τη στυγερή δολοφονία». Το μήνυμα κλείνονταν με τις λέξεις: «Ο μπαμπάς σου, θα σε αγαπά για πάντα».
Προς απομνημόνευση, η 27χρονη, με καταγωγή από την Αλγερία, καταδικάστηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου σε «πραγματικά ισόβια» κάθειρξη, μια ποινή που απαγορεύεται να μειωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι τρομακτικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
Η δράστρια, που ήταν τότε 24 ετών και αντιμετώπιζε κοινωνική ανασφάλεια, διέμενε κατά διαστήματα με την αδελφή της στο Παρίσι. Στις 14 Οκτωβρίου 2022, παρέσυρε με τη βία τη Λόλα, που ήταν κόρη των θυρωρών του κτιρίου, μέσα στο διαμέρισμά της.
Εντός μόλις 97 λεπτών, η δολοφόνος βίασε, βασάνισε και στη συνέχεια σκότωσε το παιδί, φράσσοντας τις αναπνευστικές της οδούς με κολλητική ταινία. Αμέσως μετά, επιχείρησε να δραπετεύσει, αφού πρώτα τοποθέτησε το άψυχο σώμα της 12χρονης σε μια μεγάλη βαλίτσα.
Η ψυχρή απολογία της κατηγορουμένης
Με σοκαριστικές λεπτομέρειες, η δολοφόνος περιέγραψε κατά τη δίκη τις τελευταίες στιγμές της μικρής θύματος.
«Η Λόλα ήταν το πρώτο άτομο που συνάντησα», δήλωσε αρχικά στην απολογία της. «Τίποτα δεν ήταν προμελετημένο. Έκανα τα πάντα τυχαία».
Όπως ανέφερε, μόλις είδε το κορίτσι, της ζήτησε να ανέβει στο σπίτι της αδελφής της για να τη βοηθήσει με κάποιες βαλίτσες. Το 12χρονο ανέβηκε και τότε η κατηγορουμένη την ανάγκασε να κάνει ντους, προκειμένου να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Στη συνέχεια, τη σκότωμε με ασφυξία, τυλίγοντας το κεφάλι της με κολλητική ταινία, «για να μην το πει στην οικογένειά της», όπως η ίδια παραδέχτηκε.
«Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω τόσο κακό», είπε, εξηγώντας ότι έβλεπε το κορίτσι άλλοτε ως «φάντασμα» και άλλοτε ως «πρόβατο που σφάζουν στην Αλγερία». Σχετικά με τους αριθμούς 0 και 1 που ζωγράφισε με βερνίκι στα πόδια του κοριτσιού, δήλωσε: «Στην Αλγερία σταμπάρουμε τα πρόβατα με αριθμούς».
Αφού ισχυρίστηκε ότι ανάγκασε τη Λόλα να της κάνει σεξουαλικές πράξεις, η Μπενκιρέντ είπε ότι στη συνέχεια «άρχισε να τη χτυπάει» επειδή «φοβόταν ότι θα το έλεγε στην οικογένειά της. Όλο το μίσος που είχα μέσα μου, το ξέσπασα πάνω της… Είτε έτσι είτε αλλιώς, ήξερα ότι θα πεθάνει».
«Δεν είναι ότι ήθελα να την σκοτώσω, αλλά ήθελα να βλάψω κάποιον. Αλλά αφού την είχα βιάσει, καλύτερα να την σκότωνα», είπε η Μπενκιρέντ.

Στην κατάθεσή του, ο κλινικός ψυχολόγος και εμπειρογνώμονας Νικολά Εστάνο ανέφερε ότι παρόλο που «ο σεξουαλικός σαδισμός είναι κάτι αρκετά σπάνιο, οι πράξεις της Μπενκιρέντ αποκαλύπτουν μια σχεδόν σεξουαλική ευχαρίστηση από την κακοποίηση που επιβάλλει σε κάποιον», σύμφωνα με την Le Monde.
Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, η Λόλα δεν αντέδρασε καθόλου κατά τη διάρκεια των γεγονότων. «Μέχρι το τέλος, δεν έκανε τίποτα», ισχυρίστηκε. Οι ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν την απουσία σημάτων άμυνας στα χέρια της, πιθανώς επειδή «μπορεί να έχασε τις αισθήσεις της» αφού η Νταμπία Μπενκιρέντ χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο του μπάνιου.
Η απάνθρωπη συνέχεια
Το θύμα βρέθηκε δεμένο με κολλητική ταινία, η οποία κάλυπτε επίσης τη μύτη και το στόμα του. Σύμφωνα με την κατάθεση, ο θάνατος προκλήθηκε από ασφυξία, ενώ υπήρχαν ενδείξεις για πλήγματα στο κεφάλι και το πρόσωπο με αιχμηρό αντικείμενο – πιθανώς ψαλίδι ή μαχαίρι. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα της κατηγορούμενης περιλαμβάνονται ένα μαχαίρι για στρείδια, ένα ψαλίδι και ένα μαχαίρι, όλα με ίχνη αίματος.
Το σώμα της ανήλικης βρέθηκε στριμωγμένο σε μια μεγάλη πλαστική βαλίτσα, χωρίς ρούχα, με τα χέρια δεμένα και το πρόσωπο καλυμμένο. Οι εικόνες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο χαρακτηρίστηκαν «ιδιαίτερα σκληρές», με αποτέλεσμα αρκετά μέλη της οικογένειας να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Το βίντεο που καταδίκασε την κατηγορούμενη
Στο δικαστήριο προβλήθηκε βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φαίνεται η κατηγορούμενη να μεταφέρει μια βαλίτσα με τη σορό της 12χρονης σε μπαρ του Παρισιού λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία της.
Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Le Parisien, φαίνεται η Μπενκιρέντ να ανοίγει τη βαλίτσα και να δείχνει το περιεχόμενό της σε έναν άνδρα, πριν τελικά την αφήσει στον δρόμο όπου τη βρήκε ένας άστεγος.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.































![Alldaynews.gr Δείτε πώς θα κατοχυρώσετε σύνταξη στα 60 [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2016/10/syntaxi-360x180.jpg)




























































![Alldaynews.gr Χαμός σε Βάφτιση! Η Νονά έκανε Λάθος το όνομα του παιδιού προκαλώντας… εγκεφαλικό στη μάνα[video]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2023/08/vaftisi-360x180.jpg)








