Ο Κώστας Μακεδόνας, γνωστός τραγουδιστής της έντεχνης και λαϊκής μουσικής σκηνής, δεν είναι μόνο καλλιτέχνης αλλά και επαγγελματίας πιλότος εδώ και 25 χρόνια, συνδυάζοντας την αγάπη του για τις πτήσεις με το τραγούδι. Και όχι απλώς πιλότος – αλλά καπετάνιος στην Cyprus Airways.
Πιλότος στην Cyprus Airways και… στο μικρόφωνο
Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν με τις νέες πτήσεις της Cyprus Airways από Λάρνακα προς Ηράκλειο, οι οποίες ξεκινούν τον Δεκέμβριο του 2025, ίσως βρεθούν μπροστά σε μια απρόσμενη έκπληξη: τον Κώστα Μακεδόνα να τους καλωσορίζει από το cockpit.
Ο ίδιος εξηγεί πως εργάζεται πλέον ενάμιση χρόνο ως καπετάνιος και εκπαιδευτής στο Airbus 320 της Cyprus Airways.
“Εδώ και 25 χρόνια είμαι πιλότος και στην Cyprus Airways είμαι εδώ και ενάμιση χρόνο καπετάνιος και εκπαιδευτής στο αεροσκάφος Airbus 320. Πετάω, όπου πάει η εταιρεία, δηλαδή από το Ντουμπάι έως και τη Βαρκελώνη”, αναφέρει στο TheTOC, στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης της εταιρείας σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στις 15 Οκτωβρίου.
Δύο αγάπες που έγιναν επαγγέλματα
Ο Μακεδόνας περιγράφει τη διπλή του ιδιότητα με απλότητα και ενθουσιασμό:
“Συνδυάζω τις πτήσεις μαζί με τη μουσική, καθώς και τα δύο είναι ασχολίες που αγαπώ και τις οποίες ξεκίνησα ως χόμπι και στην πορεία έγιναν επαγγέλματα. Για τη Cyprus Airways, έχω να πω πως είναι μία πολύ σοβαρή εταιρεία, η οποία θέτει πρότυπα και standards για ασφαλείς πτήσεις”.
Το σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή
Σημαντική στιγμή – και δοκιμασία – στην πτητική του καριέρα ήταν ένα ατύχημα το 2008 στη Μαλακάσα. Τότε, ως εκπαιδευόμενος σε Super Puma της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, ο Μακεδόνας γλίτωσε από θαύμα.
Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο κινητήρας του ελικοπτέρου σταμάτησε ξαφνικά, με αποτέλεσμα αυτό να προσγειωθεί απότομα και να συρθεί στο έδαφος. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από το έδαφος, το ελικόπτερο τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες.
Η αντίδραση του εκπαιδευτή του, Πασχάλη Μπουρουτζή, ήταν καθοριστική.
Ο ίδιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να τραβήξει τον Κώστα Μακεδόνα έξω από τη φωτιά.
Ακολούθησαν δύο ώρες αγωνίας μέχρι να εντοπιστούν από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ατύχημα έγινε στις 15:00 και οι δύο άνδρες διασώθηκαν στις 17:10. Ο τραγουδιστής υπέστη κατάγματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Το ελικόπτερο, αν και θεωρητικά αξιόπλοο σύμφωνα με έλεγχο της ΥΠΑ στις 5 Φεβρουαρίου 2008, είχε δυσλειτουργήσει λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Απριλίου, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης.
«Πετάει η ομάδα» και στα social media
Το πάθος του για την αεροπλοΐα δεν σταμάτησε εκεί. Πριν περίπου ένα χρόνο, ο Κώστας Μακεδόνας ανέβασε φωτογραφία από το cockpit με τη χαρακτηριστική λεζάντα:
“Πετάει η ομάδα”, δείχνοντας πως συνεχίζει να απολαμβάνει κάθε πτήση.
Τα σχέδια της Cyprus Airways και το νέο δρομολόγιο
Η Cyprus Airways ανακοίνωσε νέα πτήση από Λάρνακα προς Ηράκλειο, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2025, στοχεύοντας στην ενίσχυση του δικτύου της στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το Πάσχα του 2026, αναμένεται να εντάξει στον στόλο της ένα ή δύο νέα Airbus, τα οποία θα αξιοποιηθούν από το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.
Στόχος της εταιρείας είναι η ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, αλλά και η προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα. Όπως αναφέρθηκε, πολλοί Κύπριοι ταξιδεύουν ήδη στην Ελλάδα μέσω του δρομολογίου Λάρνακα–Αθήνα, το οποίο επίσης ενισχύεται. Η εταιρεία πλέον στοχεύει και σε Έλληνες ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν την Κύπρο.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.