Aπίστευτο περιστατικό, όταν ένας άνδρας μπήκε στο μπάνιο του για να κάνει ένα χαλαρωτικό ντους, αλλά βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν τεράστιο πύθωνα που είχε βρει καταφύγιο πίσω από την κουρτίνα.
Έκπληκτος είδε έναν πύθωνα στο μπάνιο του
Ένας κάτοικος του Κουίνσλαντ βίωσε μία από τις πιο απρόσμενες στιγμές της ζωής του όταν, ενώ καθόταν ανυποψίαστος στην τουαλέτα, είδε έναν πύθωνα μήκους περίπου δύο μέτρων να παραμονεύει στο μπάνιο του. Η χαλαρή του στιγμή μετατράπηκε ξαφνικά σε σκηνή τρόμου.
“Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά”, είπε αργότερα, περιγράφοντας την πρώτη του αντίδραση.
Άμεση επέμβαση από ειδικό στην αλίευση φιδιών
Χωρίς να χάσει χρόνο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε τον Anthony Jackson, ειδικό στην απομάκρυνση φιδιών και υπεύθυνο της ομάδας Hudson Snake Catching. Ο Jackson ανταποκρίθηκε αμέσως και έφτασε μέσα σε μόλις εννέα λεπτά στο σπίτι στο Όξενφορντ, αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το απρόσμενο περιστατικό.
Ο Jackson, ο οποίος είχε στο παρελθόν ασχοληθεί με τη φωτογράφιση άγριας ζωής, έχει πλέον αφιερωθεί αποκλειστικά στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Με ηρεμία και εμπειρία, πλησίασε το φίδι και το απομάκρυνε με ασφάλεια από τον χώρο.
Δείτε και το σχετικό βίντεο:
Το φίδι αντέδρασε επιθετικά αλλά απομακρύνθηκε με ασφάλεια
Παρά το εντυπωσιακό του μέγεθος, ο Jackson κατάφερε να βγάλει τον πύθωνα από την κρυψώνα του μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Το ερπετό όμως δεν έμεινε παθητικό· αντέδρασε έντονα, πιθανώς επειδή αισθάνθηκε ότι απειλείται ή επειδή μπέρδεψε την κατάσταση με πιθανό κυνήγι.
Ο Jackson, προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας ειδικό γάντζο και να τον τοποθετήσει προσεκτικά μέσα σε μία μαξιλαροθήκη. Στη συνέχεια, το ζώο απελευθερώθηκε στη φύση, μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Η παρουσία του φιδιού φαίνεται πως δεν ήταν εντελώς τυχαία. Σύμφωνα με τον Jackson, το περιστατικό ίσως σχετίζεται με πρόσφατες εργασίες κοπής δέντρων στην περιοχή. Η διατάραξη του φυσικού του περιβάλλοντος πιθανόν να ώθησε τον πύθωνα να αναζητήσει νέο καταφύγιο.
Στην προσπάθειά του να βρει ζεστασιά και προστασία, το φίδι κατάφερε να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο με κλαδιά που άγγιζαν τη στέγη του σπιτιού. Από εκεί, οδηγήθηκε εύκολα στον εσωτερικό χώρο του μπάνιου, όπου τον τράβηξε η θερμότητα από τη λάμπα.
Δάγκωμα φιδιού: Το 1ο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις σε δαγκώσει και το λάθος που κάνουν όλοι και απαγορεύεται
Πρόσφατα, ένας κάτοικος αγροτικής περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου εισήχθη στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» μετά από δάγκωμα από οχιά, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στη χώρα μας. Η κατάσταση του είναι σοβαρή, καθώς παρουσιάζει επιπλοκές από το δηλητήριο του φιδιού, παρά την άμεση αντιμετώπιση με αντιοφικό ιό στο ίδιο το νοσοκομείο.
Οι ιατροί επιδεικνύουν μεγάλη φροντίδα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση του ασθενούς με κάθε δυνατό μέσο, παραμένοντας ελπιδοφόροι για την αντίδρασή του στη θεραπευτική αγωγή. Προφανώς, το δηλητήριο από το δάγκωμα της οχιάς αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό του, προκαλώντας επιπλοκές που επηρέασαν αρνητικά την κατάστασή του.
Κίνδυνος Δάγκωματος: Περιστατικά και Προφυλάξεις
Επιπλέον, υπενθυμίζεται το περιστατικό που συνέβη πέρυσι, όταν ένα τετράχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, μετά από δάγκωμα από φίδι, πιθανόν οχιά, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βόλο. Το παιδί παίζοντας έξω από την εκκλησία του χωριού με τη γιαγιά του, εκτίναξε το χέρι του σε πευκοβελόνες όπου βρισκόταν κρυμμένο το φίδι. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδείνωθη και απαιτήθηκε η άμεση μεταφορά του σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες είδη φιδιών, μεταξύ των οποίων η οχιά, ο σαπίτης και το αγιόφιδο, τα οποία είναι γνωστά για τη δηλητηρίασή τους. Τα νέα αυτά δημιουργούν βαθιά ανησυχία σχετικά με τον κίνδυνο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση δάγκωμα από φίδι.
Οι ειδικοί του Metropolitan Hospital μας ενημερώνουν για τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε σε περίπτωση δάγκωματος από φίδι καθώς και τα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε για τη δική μας ασφάλεια.
Φίδια στην Ελλάδα: Τα λόγια των ειδικών
Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Δημήτρης Μπαμπαλής, επισημαίνει ότι φέτος παρατηρείται έξαρση στα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους στην περιοχή της Λάρισας. Η καταγραφή αυτών των περιστατικών στα δύο νοσοκομεία της πόλης έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές»
Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκοπή των χόρτων σε πολλές περιοχές, καθώς αυτό θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού παράγοντα που έχει συντελέσει στην έξαρση αυτών των περιστατικών.
«Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τι κάνω αν με δαγκώσει φίδι;
Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή.
Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.