Ο Ματ Ντέιμον, παρέα με άλλους μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μεσσηνία για τα γυρίσματα της «Οδύσσειας». Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, δεν έχασε την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ελληνική κουζίνα και ένα τοπικό πιάτο κατάφερε να τον ενθουσιάσει τόσο πολύ, που ζήτησε ακόμα και τη συνταγή.
Γεύσεις …Μεσσηνίας
Ο Ματ Ντέιμον μαζί με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, τον Τομ Χόλαντ και τον Άντονι Μολινάρι επισκέφτηκαν πρόσφατα ένα παραδοσιακό εστιατόριο στην περιοχή. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γεύσεις που δοκίμασαν ήταν πολλές και ποικίλες. Το μενού βασίστηκε σε τοπικά προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση στο φημισμένο μεσσηνιακό ελαιόλαδο.
Η έκπληξη ήρθε όταν ο Ντέιμον δοκίμασε φάβα και ενθουσιάστηκε. Παρότι είχε στο τραπέζι του λαχταριστό αρνάκι με κύμινο και χταπόδι στα κάρβουνα, η ταπεινή φάβα ήταν εκείνη που του έκλεψε την καρδιά.
Η απλή γεύση που τον εντυπωσίασε
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αποκάλυψε τις εντυπώσεις των διάσημων επισκεπτών της:
«Ο Ματ Ντέιμον πήρε αρνάκι με κύμινο και δοκίμασε φάβα που του έκανε μεγάλη εντύπωση, ρωτούσε πώς τη φτιάχνουμε. Του άρεσε επίσης το χταπόδι στη σχάρα. Οι υπόλοιποι δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα, τα πήραν για τη μέση και τα μοιράστηκαν».
Απλότητα και ενδιαφέρον για τοπικά προϊόντα
Όπως πρόσθεσε η ίδια, όλοι οι συντελεστές της παραγωγής φάνηκαν προσγειωμένοι και ιδιαίτερα πρόθυμοι να γνωρίσουν την ελληνική γαστρονομία:
«Έχουν έρθει πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης για φαγητό. Είναι πάρα πολύ απλοί. Ενδιαφέρονται πολύ για τα τοπικά προϊόντα, όπως οι ελιές και το λάδι. Σε εμάς γεύτηκαν ταραμοσαλάτα και ψάρια. Ο Κρίστοφερ Νόλαν ήρθε μαζί με τον Ματ Ντέιμον, ενώ έχουν έρθει και οι Τομ Χόλαντ, Άντονι Μολινάρι και άλλοι».
Η Μεσσηνία δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει μόνο με τα τοπία της, αλλά και με τις αυθεντικές γεύσεις που προσφέρει. Και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του Ντέιμον, η ελληνική φάβα μόλις απέκτησε έναν ακόμη μεγάλο θαυμαστή.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.