Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, περιγράφει με ένταση την απόφασή της να στηρίξει ένα νέο κοινωνικό κίνημα πολιτών και να στραφεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ζητώντας λογοδοσία και διαφάνεια.
Η τραγωδία στα Τέμπη και η αναζήτηση δικαιοσύνης
«Η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, όπου η κόρη μου και 26 επιβάτες κάηκαν ζωντανοί, ξεκινά τον Μάρτιο. Η προσοχή μου στρέφεται προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ελεγχθεί η Σύμβαση 717. Στηρίζω τη μεγάλη κοινωνική αντίδραση των πολιτών απέναντι στη διαφθορά. Η διαφθορά σκότωσε το παιδί μου. Το στηρίζω και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω όσο μπορώ», δηλώνει η Μαρία Καρυστιανού, με τη φωνή της να γίνεται σύμβολο της αγανάκτησης και του αγώνα για λογοδοσία.
Δείτε το βίντεο:
Ένα νέο κοινωνικό ρεύμα πολιτών
Αναφερόμενη στην πολιτική διάσταση που ίσως λάβει το κίνημα, δηλώνει ξεκάθαρα πως αν προχωρήσει σε μορφή κόμματος, θα είναι παρούσα:
«Αν αυτό το κίνημα φτάσει να γίνει κόμμα, φυσικά θα συμμετάσχω. Είναι μια συλλογική κίνηση, δεν θα αυτοπροταθώ σαν ηγέτης. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα. Θέλουμε επιστήμονες, άτομα που μπορούν να προσφέρουν λύσεις».
Η στάση απέναντι στην αμφισβήτηση και τις επιθέσεις
Η κ. Καρυστιανού δεν κρύβει την οργή της για όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα κίνητρά της:
«Το σύστημα θα προσπαθήσει να αμαυρώσει αυτή την προσπάθεια. Νοσηρή η σκέψη ότι προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την τραγωδία. Ήμουν μια χαρά στη ζωή μου, ήμουν παιδίατρος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φαίνεται τόσο περίεργο αυτό που κάνω για το παιδί μου. Δεν θα μπορούσα να κάτσω σπίτι μου».
Με λόγια που προδίδουν τη βαθιά της πληγή αλλά και την αποφασιστικότητα να μην υποχωρήσει, απαντά σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης.
Καταγγελία για απειλές και μηνύσεις
Η προσωπική της μάχη δεν περιορίζεται μόνο στο πεδίο της δημόσιας στήριξης του κινήματος, αλλά επεκτείνεται και σε καταγγελίες σοβαρών απειλών:
«Έχω δεχτεί απειλές για τον γιο μου από έναν δικαστή για τον οποίο έχω καταθέσει μήνυση».
Δείτε το βίντεο:
Η φωνή της Μαρίας Καρυστιανού προστίθεται στις φωνές των συγγενών των θυμάτων, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και δρόμους για μια ευρύτερη κοινωνική συσπείρωση ενάντια στη διαφθορά και την ατιμωρησία.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.



























![Alldaynews.gr Δείτε πώς θα κατοχυρώσετε σύνταξη στα 60 [ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2016/10/syntaxi-360x180.jpg)















































































