Η δασκάλα που κατήγγειλε ότι την άγγιξε ένας 6χρονος μαθητής της στο Λουτράκι, αποκαλύπτει την προσωπική της ιστορία κακοποίησης, ενώ δηλώνει ότι τη λύτρωση τη βρήκε στην πίστη της στον Ιησού Χριστό.
Η καταγγελία για τον 6χρονο και οι εξηγήσεις της
Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό σε σχολείο του Λουτρακίου, όπου μια 55χρονη δασκάλα κατήγγειλε μαθητή της Α’ Δημοτικού, ηλικίας μόλις έξι ετών, ότι την άγγιξε στο στήθος. Η ίδια μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, κάνοντας μια πιο ήπια τοποθέτηση για όσα συνέβησαν.
«Μπορεί να ήμουν και λίγο πιο αυστηρή, να είχα μία εμπάθεια ιδιαίτερη, γιατί με αυτά που πέρασα, να μην τα περάσει άνθρωπος, ίσως να είχα μία εμπάθεια. Το περιστατικό όμως συνέβη. Γνωρίζουμε ότι τα παιδάκια είναι μικρά. Μπορεί κατά λάθος να αγγίξει ένα παιδάκι και την δασκάλα άμα την αγαπάνε. Παιδάκια είναι, δεν καταλαβαίνουνε, πρέπει να έχουν τα παιδάκια όρια και από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς. Εάν το συνεχίσει το λάθος, μεγαλώσει και ενηλικιωθεί, καταλαβαίνετε πόσο άσχημο θα είναι, πόσες συνέπειες για το ίδιο το παιδάκι», είπε χαρακτηριστικά.
«Το έκανα για να προστατέψω το παιδί»
Η εικαστικός επέμεινε πως ο σκοπός της ήταν να προστατεύσει το παιδί και να στείλει ένα μήνυμα στους γονείς του.
«Τα παιδιά εμείς τα αγαπάμε και το έκανα για προστασία και για το παιδάκι και για τους γονείς, να καταλάβουν ότι μήπως έχουν κάνει κάποιο λάθος κι αυτοί στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Μήπως κάτι πρέπει να προσέξουν περισσότερο; Μήπως πρέπει να τον πάνε να τον δουν κάποιοι; Η μαμά του παιδιού μου μίλησε πολύ άσχημα ότι εγώ φταίω. Εγώ φταίω που το παιδάκι με άγγιξε;».
Κατηγορίες και προς τη διεύθυνση του σχολείου
Η δασκάλα κατηγορεί τη διοίκηση του σχολείου πως προσπάθησε να καλύψει το περιστατικό και πως δεν έλαβε καμία υποστήριξη.
«Μετά από 4 μέρες έκανα την καταγγελία στην αστυνομία αφού ενημέρωσα και την δασκάλα και τον διευθυντή, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα. Ήταν άσχημο αυτό που μου συνέβη. Πολύ άσχημο για μία δασκάλα που είναι 25 χρόνια. Πριν από χρόνια είχε συμβεί με άλλη εικαστικό σε ένα σχολείο, έβγαλε το παιδάκι το γεννητικό του όργανο και αμέσως μετά το είπε στον διευθυντή και ο διευθυντής αμέσως πήρε τους γονείς τηλέφωνο. Εγώ το λέω στο διευθυντή και δεν μου λέει τίποτα».
Αποκαλύπτει ότι υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Η ίδια γυναίκα αποκάλυψε ότι για 30 χρόνια βίωνε την κακοποίηση από τον σύζυγό της, ζώντας σε μια κατάσταση τρόμου και φόβου.
«Κακοποιητής, χειραγωγός, ναρκισσιστής. Έζησα ό,τι πιο φρικτό μπορεί να ζήσει άνθρωπος. Ήμουν 30 χρόνια δυστυχισμένη, υπέφερα πάρα πολύ. Τον φοβόμουνα. Χώρισα πέρσι και έκανα καταγγελία και ήρθαν 7 άτομα εκεί να μας χωρίσουν. Διαολόστελνε μέσα στο σπίτι και έβριζε και βλαστήμαγε εμένα και με καταριόταν. Κι εμένα και τα παιδιά μου. Σε όλα με έσωσε ο Ιησούς Χριστός γιατί πριν 5 χρόνια δεν πίστευα στο Θεό».
Έντονες αντιδράσεις στα social media
Οι εξηγήσεις της δασκάλας έχουν προκαλέσει κύμα οργής και ειρωνείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να αμφισβητούν τη στάση και τις προθέσεις της.
– «Αλλάξτε τον χαρακτηρισμό “εκπαιδευτικός” σε “εικαστικός” που είναι και η ιδιότητα της κυρίας. Μη συνεχίζετε να ευτελίζετε τον τίτλο. Είναι ντροπή για όσους έχουν δώσει ψυχή στις αίθουσες και πραγματικά γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές σε ευαίσθητες ηλικίες».
– «Η συγκεκριμένη τύπισσα δεν αξίζει να λέγεται εκπαιδευτικός».
– «Ηλ…α φαντασιόπληκτη, θυματοποίηση άνευ λόγου, απίστευτη ασχετοσύνη και κακοήθεια. Είσαι επικίνδυνη. Ποιος σε διόρισε και με ποια κριτήρια; Άμεση ανάκτηση του διορισμού της τουλάχιστον».
Ανησυχία για την ψυχική της υγεία
Πολλοί χρήστες εκφράζουν ανησυχία για την ψυχική κατάσταση της δασκάλας, με αρκετούς να θεωρούν πως χρειάζεται αξιολόγηση από ειδικούς.
Μετακινήθηκε σε άλλη σχολική μονάδα
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας για το περιστατικό, η δασκάλα μετακινήθηκε προσωρινά σε άλλο σχολείο.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.











































































































