Τη δυσαρέσκειά της για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης σχετικά με τα Τέμπη εξέφρασε η Μαρία Καρυστιανού, σχολιάζοντας παράλληλα τις εξελίξεις για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού και τις διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης σιδηροδρομικών δυστυχημάτων μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.
Έντονη αντίθεση για τη Λάρισα ως τόπο διεξαγωγής της δίκης
Η Μαρία Καρυστιανού εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, προκειμένου να παραστεί στη δίκη που αφορά το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Κατά την είσοδό της, δεν έκρυψε τη δυσφορία της για το γεγονός ότι η δίκη διεξάγεται στη Λάρισα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε:
«Συμφωνώ ότι το να είμαστε σε μια πόλη που να είναι η πρόσβαση πιο εύκολη και για τους δικηγόρους, να υπάρχει δηλαδή αεροδρόμιο θα ήταν πολύ πιο βολικό. Δεν έχω επίσης, καθόλου εμπιστοσύνη στη Λάρισα».
Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο πολιτικό κίνημα
Η κ. Καρυστιανού αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί οφείλονται στον φόβο που προκαλεί η προοπτική του εγχειρήματος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος. Είναι κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, είμαστε στην πρόθεση στο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κίνημα πολιτών. Είναι τόσο μεγάλος ο φόβος που πριν ακόμα ανακοινώσουμε τις θέσεις μας, όλοι έπεσαν πάνω μας να μας φάνε».
Ασαφής ακόμα η ιδεολογική ταυτότητα
Αναφορικά με την ιδεολογική κατεύθυνση του νέου κόμματος, η κ. Καρυστιανού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί ακόμη να τεθεί ένας σαφής χαρακτηρισμός, καθώς οι πολίτες που το απαρτίζουν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.
«Όταν πραγματοποιείται ένα τόσο μεγαλειώδες κίνημα πολιτών που προέρχονται από όλους τους χώρους, πώς να το χαρακτηρίσουμε με μια συγκεκριμένη ιδεολογία. Θα τα δείτε όλα, θα είναι πολύ αναλυτικά», είπε.
Σύγκριση με την Ισπανία και αιχμές για συγκάλυψη στην Ελλάδα
Κλείνοντας, η κ. Καρυστιανού αναφέρθηκε στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ισπανία και σχολίασε τη διαφορά στον τρόπο διαχείρισης από τις αρχές, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
«Απλά για τη σύγκριση να πω ότι βλέπουμε πως αμέσως κινητοποιήθηκε σωστά όλος ο μηχανισμός, προκειμένου να προστατευτούν τα στοιχεία, να γίνει η σωστή έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και εδώ στην Ελλάδα έχουμε συγκάλυψη από την πρώτη μέρα και εδώ ταλαιπωρούμαστε όλοι μας να είμαστε παρόντες σε μία δίκη για χαμένα βίντεο. Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας μας για ποιο λόγο χάθηκαν αυτά τα βίντεο, αν όχι γιατί ακριβώς έδειχναν τον λόγο της πυρόσφαιρας».
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































