Ηλίας Μαμαλάκης: Μυστικό για τη νοστιμότερη βασιλόπιτα στο γιορτινό τραπέζι
Αν θέλετε η βασιλόπιτά σας να κλέψει την παράσταση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, η συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη είναι η ιδανική επιλογή. Με απλά υλικά και λίγα βήματα, μπορείτε να φτιάξετε μια γευστική και εντυπωσιακή βασιλόπιτα που όλοι θα λατρέψουν.
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 750 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο
- 260 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 100 γρ. φρέσκο γάλα
- 25 γρ. κονιάκ
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 25 γρ. μαχλέπι κοπανισμένο
- Μια πρέζα βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. καρυδόψιχα
- Ρόδια και κερασάκια για τη διακόσμηση
Βήματα για την τέλεια βασιλόπιτα
Ετοιμάζουμε το μείγμα
- Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ. Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη βανίλια, αφήνοντας το μίξερ να δουλέψει λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την καρυδόψιχα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή ζύμη.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (διάμετρος 40 εκ.) και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Τελικές πινελιές
- Όταν η βασιλόπιτα ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βγάζουμε από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Διακοσμούμε με κερασάκια στο κέντρο και σπόρους ροδιού γύρω από την πιατέλα.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά! 🎉
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.