Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε στο site του μια απίστευτα αφράτη τυρόπιτα, με τραγανό φύλλο και βελούδινη γέμιση από μπεσαμέλ και φέτα. Το αποτέλεσμα; Το site του κυριολεκτικά «έπεσε» από την επισκεψιμότητα!
Η συνταγή του Άκη για αφράτη τυρόπιτα
Οι τυρόπιτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής καθημερινότητας — τρώγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτή εδώ, όμως, είναι ξεχωριστή. Συνδυάζει την παράδοση με την τεχνική μιας απλής αλλά πλούσιας κρέμας μπεσαμέλ, κάνοντάς την εξαιρετικά αφράτη και νόστιμη.
Τι θα χρειαστείτε
Υλικά για την κρέμα μπεσαμέλ
- 1 λίτρο πλήρες γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρόκοι από μεσαία αυγά
- 1/3 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι (προαιρετικά)
- πιπέρι (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 500 γρ. φέτα
Για το στήσιμο της πίτας
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 330 ml σόδα
Πώς θα τη φτιάξετε βήμα-βήμα
Ξεκινάμε με την κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, σε μικρές δόσεις.
Ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε δόση για να μη δημιουργηθούν σβόλοι.
Μόλις το γάλα απορροφηθεί, συνεχίζουμε με την επόμενη δόση, πάντα ανακατεύοντας.
Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια, η μπεσαμέλ είναι έτοιμη — απαλή και κρεμώδης.
Ολοκλήρωση της γέμισης
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη διαλυθεί εντελώς.
Τέλος, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αν χρειαστεί, διορθώνουμε τη γεύση με λίγο ακόμη αλάτι ή πιπέρι.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Δείτε το βίντεο
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.