Καταγγελία: Ο φαντάρος που Μπήκε στο στρατόπεδο στις 10 Μαρτίου και δεν ξαναβγήκε
Ζώδια
Η 47χρονη εμμονική θαυμάστρια του Γιάννη Πλούταρχου μιλά για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα: «Θέλω να κλείσει η υπόθεση, για να μη στιγματιστώ ως stalker»
Μαθεύτηκε το ζώδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Γεννημένη ηγέτιδα και πρωθυπουργός
Οι γνωστές και άγνωστες καλύψεις που παρέχει μια ασφάλεια σπιτιού
Μέσα σε προαύλιο σχολείου βιάστηκε η 12χρονη από τον 16χρονο (video)
Ξυλοδαρμός 16χρονου μαθητή: «Κοίτα ρε πώς έχω κάνει τη μούρη σου», φώναζαν – Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και 4 γονείς τους
Θρήνος για τον 51χρονο καθηγητή Χαρίλαο Πλατανάκη
Άδωνις για Τσίπρα: «Εμένα κατηγορούσε μια ζωή για τηλεβιβλιοπώλη – Σε λίγο θα μας πει ‘το λιγουρεύεστε;’» (video)
ΑΥΤΗ είναι η Ελληνοαμερικανίδα που σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο» (video)
Άδωνις για Τσίπρα: «Εμένα κατηγορούσε μια ζωή για τηλεβιβλιοπώλη – Σε λίγο θα μας πει ‘το λιγουρεύεστε;’» (video)
Φιορεντίνα – Ίντερ: Όλα ίσα στη Φλωρεντία!
«Σαν κομπρεσέρ δούλευε το χέρι του…» – Μαρτυρίες-σοκ για τον άγριο ξυλοδαρμό του οδηγού στον Νέο Κόσμο
Καρκίνος του στομάχου: 5 πρώιμα συμπτώματα που μοιάζουν ακίνδυνα και περνούν απαρατήρητα
Aν αγαπάτε το κολάν, έτσι φοριέται φέτος το χειμώνα- Ο δυναμικός τρόπος που επιστρέφει από τα 80s και τα 90s
«Το είχε πλακώσει το παιδί»: Αυτή είναι η γουρούνα της τραγωδίας – Συγγενείς την έκρυψαν σε στάνη
Ο 18χρονος Μάριος αναχώρησε για μεταμόσχευση στην Ιταλία – «Να πάνε όλα καλά» ευχήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Προσοχń στα φάpμακα της χοληστερίνnς: Οι στατiνες έχουν μία πολú σπάνıα, αλλά σοβαρń παρενέργεıα

Επίδομα 800 ευρώ: Πως μπορούν να το λάβουν «μπλοκάκια» και μισθωτοί που εργάζονται σε δύο δουλειές

Για τη λήψη του επιδόματος είναι απαραίτητη η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ή στην ΑΑΔΕ.

Την εδική αποζημίωση των 800 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή από όλους τους εργοδότες τους, αλλά και κάποιοι εργαζόμενοι που κόβουν μπλοκάκι.

Ωστόσο για να δικαιωθούν το επίδομα θα πρέπει:

1. Να συντρέχουν κάποιες ειδικές προϋποθέσεις

2. Να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ή στην ΑΑΔΕ.

Εργαζόμενοι με δύο εργοδότες

Η κατηγορία αυτή προστέθηκε μόλις χθες στους δικαιούχους του επιδόματος, μέσω της ΚΥΑ που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ΚΥΑ αναφέρει πως «στη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προστίθενται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020».

Με άλλα λόγια ένας μισθωτός με πολλαπλή απασχόληση μπορεί να εισπράξει την αποζημίωση ειδικού σκοπού ακόμη και αν δεν έχει τεθεί σε αναστολή από όλους τους εργοδότες του, εφόσον εργάστηκε κατά κύριο λόγο με μερική απασχόληση στον εργοδότη που συνεχίζει να τον απασχολεί και να τον διατηρεί εκτός αναστολής.

Αν δηλαδή οι ώρες εργασίας του για την περίοδο από 15/3 έως και 20/4, δεν ξεπερνούν σε εβδομαδιαία βάση το 30% των συνολικών ωρών εργασίας του με βάση τις συμβάσεις του.

Προϋπόθεση είναι να υποβάλλουν το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στην ειδική  πλατφόρμα του Π.Σ Εργάνη.

Τα μπλοκάκια

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους που κόβουν μπλοκάκι στον εργοδότη τους και αυτοί μπορούν να λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ ακόμη κι αν δεν έχουν τεθεί σε αναστολή, αρκεί να ανήκουν στους ΚΑΔ που πλήττονται, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται σε αυτούς υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά:

α) να έχουν υποβάλει μέχρι και την 20η Μαρτίου 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων μεγαλύτερο του μηδενός,
β) να έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020,
γ) να μην είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 και μετά,
δ) όσοι έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών μέχρι την 31-3-2019, να μην έχουν υποβάλει πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 29 Φεβρουαρίου 2020,
ε) να μην έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ τους.

Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 24η Απριλίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΣχετικάΆρθρα

Σχολιάστε

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Όταν μιλούσε μοσχομύριζε το στόμα της»: Το κόλπο της Αλίκης Βουγιουκλάκη με το άρωμα για να μοσχοβολά πάντα η ανάσα της

Το μυστικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη για μοσχομυριστή αναπνοή αποκάλυψε πρόσφατα ο Μάκης Δελαπόρτας, φέρνοντας ξανά στο φως μια άγνωστη λεπτομέρεια...

ΠερισσότεραDetails

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.