Κονκλάβιο: Εκλέχθηκε ο νέος Πάπας – Λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα
Το κονκλάβιο εξέλεξε νέο Πάπα – Λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα
Η εκλογή του νέου Πάπα έγινε κατά την τέταρτη ψηφοφορία – Όλοι περιμένουν τη μεγάλη αποκάλυψη του νέου Ποντίφικα από το μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου.
Τέλος μπήκε λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) στην αγωνία των πάνω από 1 δισ. καθολικών! Επιτέλους η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει νέο Πάπα. Το κονκλάβιο αποφάσισε και ο λευκός καπνός που περίμενε με αγωνία ολόκληρος ο πλανήτης βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα.
Ο νέος Πάπας εξελέγη μετά την τρίτη (σημερινή) ψηφοφορία στο κονκλάβιο και τέταρτη συνολικά από χθες οπότε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες.
Οι χιλιάδες πιστοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
«Εύχομαι μέχρι σήμερα το βράδυ να βγει λευκός καπνός από την Καπέλα Σιστίνα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο γηραιότερος εκ των καρδιναλίων, ο Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, ο οποίος δεν μετείχε στο κονκλάβιο.
Αναλυτές, είχαν εκτιμήσει πως η σημερινή ημέρα ήταν καθοριστική για την εκλογή του Παπά.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.