Η τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη Ζάκυνθο- Το δίχρονο αγοράκι, ο μικρός Λίο, έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε από πίτμπουλ στο σπίτι της οικογένειάς του στον Άγιο Λέοντα.
Το παιδί ήταν μόνο με το πίτμπουλ όταν έγινε η επίθεση
Η οικογένεια του μικρού Λίο φιλοξενούσε περίπου 20 σκυλιά, καθώς διατηρούσε καταφύγιο για αδέσποτα ζώα στο σπίτι τους. Το μοιραίο συνέβη όταν το παιδί έμεινε μόνο του με ένα από τα πίτμπουλ που είχαν μαζέψει πρόσφατα από τον δρόμο.
Ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, άκουσε τις κραυγές του παιδιού και έσπευσε να βοηθήσει. «Προσπάθησε απεγνωσμένα να σώσει το παιδί του», περιγράφουν μάρτυρες. Παρά την άμεση επέμβαση του πατέρα και την ταχύτατη άφιξη του ΕΚΑΒ, το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και, δυστυχώς, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Δείτε το βίντεο:
Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ο μικρός έμεινε μόνος με το σκυλί για λίγα λεπτά. Το ζώο, για άγνωστο λόγο, του επιτέθηκε ξαφνικά, προκαλώντας σοβαρά τραύματα.

Ο πατέρας έτρεξε όταν άκουσε το παιδί να ουρλιάζει. Όμως, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν γρήγορα, αλλά ο μικρός δεν τα κατάφερε.

Γιόρταζαν πριν λίγες μέρες τα γενέθλιά του
Η τραγωδία είναι ακόμα πιο συγκλονιστική αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις στις 27 Νοεμβρίου η οικογένεια είχε γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλια του Λίο. Το παιδί μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον γεμάτο ζώα, και οι γονείς του συχνά ανέβαζαν φωτογραφίες με τα σκυλιά που φρόντιζαν.
Η οικογένεια διατηρούσε ενεργή παρουσία στα social media, δείχνοντας στιγμές καθημερινής φροντίδας των ζώων με τη συμμετοχή και του μικρού παιδιού.

Το πίτμπουλ είχε βρεθεί πρόσφατα στον δρόμο
Το σκυλί που επιτέθηκε στον Λίο δεν είχε δώσει προηγουμένως δείγματα επιθετικότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν αδέσποτο και το είχαν μαζέψει από έξω μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Οι γονείς του παιδιού, όντας φιλόζωοι, αποφάσισαν να το εντάξουν στο καταφύγιο που διατηρούσαν.
Μετά το συμβάν, και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, το σκυλί μεταφέρθηκε σε ειδικό καταφύγιο για παρακολούθηση. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, στην ΕΡΤ, από την επόμενη μέρα το ζώο θα εξεταστεί από κτηνίατρο.
Μια επιτροπή πέντε ατόμων από την Πάτρα θα κληθεί σύντομα να αποφασίσει αν το πίτμπουλ θα θανατωθεί ή θα παραμείνει υπό φροντίδα.
«Δεν έχουμε αντικρίσει ξανά τέτοια εικόνα»
Συγκλονισμένοι είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που υποδέχτηκαν το παιδί στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ τόσο στο ιατρικό προσωπικό όσο και στις Αρχές.
Το ασθενοφόρο χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της οικογένειας, που βρίσκεται λίγο έξω από τον Άγιο Λέοντα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο Λίο υπέκυψε στα τραύματά του.
«Δεν έχουμε αντικρίσει ξανά τέτοια εικόνα», ανέφεραν συντετριμμένοι οι γιατροί, περιγράφοντας την κατάσταση του παιδιού όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο, σύμφωνα με εισαγγελική εντολή, αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως το παιδί ήταν μόνο με τον σκύλο τη στιγμή της επίθεσης. Το ζώο το δάγκωσε σε διάφορα σημεία, με πιο σοβαρά τραύματα στον λαιμό. Ο πατέρας έκανε ό,τι μπορούσε για να απομακρύνει το σκυλί, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο.
Η οικογένεια ήταν γνωστή για τη φιλοζωική της δράση
Το σπίτι της οικογένειας λειτουργούσε εδώ και χρόνια σαν ένα είδος αυτοσχέδιου καταφυγίου για ζώα. Οι γονείς φρόντιζαν πολλά αδέσποτα, τα περισσότερα από τα οποία τα είχαν βρει στην περιοχή. Το πίτμπουλ που επιτέθηκε στον μικρό είχε υιοθετηθεί πρόσφατα και έως τότε ζούσε στον δρόμο.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.








































































































