Νέα ερωτήματα για όσα συνέβησαν πριν και μετά τη διακομιδή του Γιώργου Μαζωνάκη στο νοσοκομείο «Ελπίς» προκαλεί η δημόσια παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, στα προσωπικά αντικείμενα του τραγουδιστή καταγράφηκαν περίπου 145 ευρώ, με τον ίδιο να ζητά να διερευνηθεί και η οικονομική πλευρά των ιδιωτικών ιατρικών πράξεων που είχαν προηγηθεί.
Περίπου 145 ευρώ σε μετρητά φέρεται να καταγράφηκαν ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του Γιώργου Μαζωνάκη όταν παραλήφθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς», σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Η συγκεκριμένη αναφορά δίνει νέα διάσταση στα ερωτήματα που έχουν προκύψει γύρω από τις συνθήκες της διακομιδής του τραγουδιστή, αλλά και γύρω από τις θεραπείες και τις οικονομικές συναλλαγές που φέρονται να είχαν προηγηθεί.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος επικεντρώνεται τόσο στην κατάσταση στην οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έφτασε ο τραγουδιστής στο νοσοκομείο όσο και στην επίσημη καταγραφή των προσωπικών του αντικειμένων.
Ιδιαίτερο βάρος δίνει στο ποσό των μετρητών που φέρεται να είχε πάνω του, συνδέοντάς το με τις πληροφορίες για το υψηλό κόστος των ιδιωτικών ιατρικών πράξεων που είχαν προηγηθεί.
Μέσα από την ανακοίνωσή του ζητά να διερευνηθεί συνολικά η υπόθεση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, τόσο ως προς τις ιατρικές ενέργειες όσο και ως προς το οικονομικό σκέλος.
Όσα αναφέρει αποτελούν θέσεις και ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και η απόδοση τυχόν ευθυνών παραμένει αντικείμενο της δικαστικής έρευνας.
Δείτε το βίντεο:
Η καταγραφή των προσωπικών αντικειμένων και τα 145 ευρώ
Κατά την παραλαβή ενός ασθενούς στα επείγοντα προβλέπεται η καταγραφή των προσωπικών αντικειμένων του.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αντίστοιχο πρωτόκολλο συντάχθηκε μεταξύ των διασωστών και των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ελπίς» κατά την παραλαβή του Γιώργου Μαζωνάκη.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι ο τραγουδιστής είχε φτάσει ήδη νεκρός στο νοσοκομείο και περιγράφει αναλυτικά τα μετρητά που, όπως λέει, καταγράφηκαν ανάμεσα στα προσωπικά του αντικείμενα.
«Ο Μαζωνάκης έφθασε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ νεκρός πολύ ώρα. Εκεί μεταξύ διασωστών και των εργαζόμενων στα επείγοντα συντάχθηκε πρωτόκολλο παραλαβής προσωπικών αντικειμένων. Ο Μαζωνάκης πάνω του είχε δύο πενηντάευρα, ένα εικοσάευρω, τρία πεντάευρω και μερικά κέρματα. Σύνολο περί τα 145 ευρώ.»
Δείτε το βίντεο:
Το ερώτημα για τα χρήματα των θεραπειών
Η συγκεκριμένη καταγραφή οδηγεί τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να θέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς επρόκειτο να εξοφληθούν οι θεραπείες που φέρονται να κόστιζαν αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Αναφέρεται ειδικότερα σε ποσά 6.000 ή 3.000 ευρώ για πλασμαφαίρεση και διερωτάται εάν είχε προβλεφθεί πληρωμή μέσω τραπεζικής κάρτας και με την έκδοση της αντίστοιχης απόδειξης.
«Μην μου πείτε ότι πήγε να κάνει πλασμαφαίρεση με 145 ευρώ ή θα πλήρωνε το τσουχτερό κόστος 6.000 ευρώ ή έστω 3.000 ευρώ με τραπεζική κάρτα και απόδειξη; Δεν το πιστεύουμε. Ειδικά την ώρα που οι ίδιοι αεριτζήδες κομπογιαννίτες παραδέχονται ότι θα επεδίωκαν να τον στριμώξουν για να πληρώσει αυτά τα χρήματα καθ ότι είχε αντιρρήσεις.»
Η αναφορά αυτή φέρνει ξανά στο προσκήνιο όχι μόνο το ύψος των χρεώσεων που φέρονται να είχαν συζητηθεί, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν ή επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι οικονομικές συναλλαγές.

Ζητά εισαγγελική έρευνα για όλη την υπόθεση
Ο Μιχάλης Γιαννάκος δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική πλευρά της υπόθεσης.
Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα στρέφεται εναντίον όσων είχαν εμπλακεί στις διαδικασίες που προηγήθηκαν της διακομιδής του τραγουδιστή, αποδίδοντας ευθύνες για την κατάληξή του.
Οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί και η απόδοση ευθύνης εκφράζουν αποκλειστικά τη δική του θέση και δεν συνιστούν δικαστικά διαπιστωμένα γεγονότα.
«Ο Μαζωνάκης έφθασε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ νεκρός πολύ ώρα. Η συμμορία κομπογιαννίτών με τις πράξεις και τις παραλείψεις τον οδήγησαν στο θάνατο. Ευθύνη έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται στο εν λόγω κοτετσοσφαγείο της Καρνεάδου.»
Με βάση τα ερωτήματα που θέτει, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τις εισαγγελικές Αρχές να εξετάσουν τόσο τις ιατρικές πράξεις όσο και τη χρηματική τους πλευρά.
Θέτει ως βασικά ερωτήματα εάν καταβλήθηκαν χρήματα, ποιο ήταν το ακριβές ύψος τους και κάτω από ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές πληρωμές.
Το αίτημα να επιστραφούν χρήματα στην οικογένεια
Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος διατυπώνει την άποψη ότι, εφόσον μέσα από τη δικαστική έρευνα αποδειχθούν τα όσα καταγγέλλει, χρήματα που ενδεχομένως είχαν καταβληθεί θα πρέπει να επιστραφούν στους συγγενείς του Γιώργου Μαζωνάκη.
Όπως υποστηρίζει, μια τέτοια κίνηση θα είχε τόσο ουσιαστικό όσο και συμβολικό χαρακτήρα.
Δείτε το βίντεο:
«Θα πρέπει λοιπόν να το ερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές και εάν αποδειχθεί πέραν της καταδίκης να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στην οικογένεια για ουσιαστικούς και σημειολογικούς λόγους. Δεν είναι δυνατόν να έχουν πληρωθεί αδρά για πράξεις που τον οδήγησαν στο θάνατο.»
Η παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει έτσι δύο παράλληλα μέτωπα ερωτημάτων.
Το πρώτο αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο «Ελπίς» και το δεύτερο τη διαδρομή των χρημάτων που συνδέονται με τις ιδιωτικές ιατρικές πράξεις που φέρονται να είχαν προηγηθεί.
Η απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα αναμένεται να δοθεί μέσα από τη δικαστική και εισαγγελική έρευνα, η οποία καλείται να ξεκαθαρίσει τα πραγματικά περιστατικά και να αποδώσει τυχόν ευθύνες.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.


















































![Alldaynews.gr Βάνα Μπάρμπα για το Bachelor: “Είναι αμερικανιές του κ@λου, δεν τις χρειαζόμαστε”[video]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2020/10/vana_barba-360x180.jpg)
























































