Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό είναι πλέον γεγονός, με τον αρχηγό να γυρίζει στο μεγάλο λιμάνι ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας στη Σαουδική Αραβία. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, τονίζοντας πως ήθελε να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα που σημάδεψε την καριέρα του.
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (02.06.2026) την επιστροφή του 33χρονου άσου, ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην ιστορία του συλλόγου.
Από το 2014 έως το 2024, ο Κώστας Φορτούνης κατέγραψε 343 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, πετυχαίνοντας 94 γκολ και μοιράζοντας 106 ασίστ, ενώ πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ελλάδας και φυσικά την κατάκτηση του Conference League.
Η συγκίνηση της επιστροφής
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής, ο Έλληνας άσος εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφει σε γνώριμα μέρη και στους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
«Έχω απίστευτη χαρά που βρίσκομαι και πάλι σε γνώριμα λημέρια, στην οικογένειά μου, στην ομάδα που έχω αγαπήσει και έχω δώσει τα πάντα και έχω ακόμα να δώσω και άλλα. Παρακολουθούσα πάντα την ομάδα και είχα επαφές με όλους, παίκτες και διοίκηση. Ήθελα να γυρίσω, το έδειξα, ήταν μονόδρομος για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι στόχοι για τη νέα σεζόν
Ο Φορτούνης ξεκαθάρισε πως ο πήχης παραμένει ψηλά, υπογραμμίζοντας ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Για τους στόχους της νέας χρονιάς:
«Την επόμενη χρονιά θέλω η ομάδα να είναι πάρα πολύ δυνατή και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε όλους τους στόχους γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάντα στην κορυφή».
Το μήνυμα προς τον κόσμο
Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε και στους φιλάθλους των Πειραιωτών, τονίζοντας πως του έλειψαν και ανυπομονεί να τους συναντήσει ξανά στο γήπεδο.
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού:
«Ο κόσμος είναι φανταστικός, το έχω ζήσει πάρα πολλά χρόνια, θέλω να τους ξαναδώ, μου λείπουν και να περιμένουν πολλά πράγματα».
Η φωτογραφία που γύρισε τον χρόνο πίσω
Στην ανακοίνωση της επιστροφής του, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε και ένα ξεχωριστό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν δίπλα-δίπλα τη φωτογραφία του Φορτούνη από την πρώτη ημέρα που υπέγραψε στον σύλλογο το 2014 και τη σημερινή του εικόνα, δημιουργώντας ένα συγκινητικό «blast from the past» που ενθουσίασε τους φιλάθλους.
Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη του υπογραφή, ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει εκεί όπου έγραψε τη δική του ιστορία, με στόχο να προσθέσει ακόμη ένα κεφάλαιο στην πορεία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.


































![Alldaynews.gr Έκτακτο Επίδομα: Ποιοι θα δούν σήμερα τα 800€ στο λογαριασμό τους![Όλες οι Ημερομηνίες]](https://alldaynews.gr/wp-content/uploads/2020/04/epidoma-360x180.jpg)



































































