Η συγκινητική επιστροφή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στα ραδιοφωνικά του καθήκοντα, λίγες μόλις ημέρες μετά την απώλεια της μητέρας του, αποκάλυψε μια ειλικρινή και βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση για τον αποχαιρετισμό σε ένα αγαπημένο πρόσωπο.
Η οδυνηρή ισορροπία ανάμεσα στην ανακούφιση και τον πόνο
Το πρωί της Δευτέρας, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου βρέθηκε ξανά πίσω από το μικρόφωνο στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102.2, κάνοντας αναφορά στις σκληρές στιγμές που έζησε λόγω της μακροχρόνιας ασθένειας της μητέρας του και του πρόσφατου θανάτου της. Περιέγραψε με συγκίνηση το διπλό συναίσθημα που τον κυριεύει: από τη μία, την ανακούφιση για το τέλος της ταλαιπωρίας της και, από την άλλη, τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας.
«Ήταν η στιγμή που είπα “Θεέ μου, ας φύγει, να ησυχάσει”»
«Η ιστορία της μητέρας μου ήταν μια ιστορία που, από τη μία, θέλαμε πραγματικά να σταματήσει αυτός ο πόνος που βίωνε και η ταλαιπωρία. Από την άλλη όμως, όσο και να θέλεις να μην ταλαιπωρείται ο άνθρωπός σου, όταν φεύγει, είναι κάτι πάρα πολύ σκληρό, που δεν το είχα ζήσει ποτέ στη ζωή μου σε τόσο κοντινό πρόσωπο, εννοώ στον πατέρα μου ή στη μητέρα μου», δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του.
Η απλότητα και η αμεσότητα της αφήγησής του έδειξαν την ανθρώπινη πλευρά ενός ανθρώπου που, παρότι συνηθισμένος στο προσκήνιο, δεν δίστασε να μοιραστεί την πιο εύθραυστη στιγμή της ζωής του.
Μια δύσκολη διετία γεμάτη φθορά
Η μητέρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, έπειτα από μια περίοδο δύο ετών έντονης σωματικής και ψυχικής δοκιμασίας. Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής, η καθημερινότητα της οικογένειας είχε επηρεαστεί βαθιά από την κατάσταση της υγείας της μητέρας του, και η φροντίδα της είχε γίνει βασικό μέρος της ζωής τους.
«Πέρασα λίγο δύσκολα τις πρώτες ώρες. Δύο χρόνια ταλαιπωρούνταν πάρα πολύ η μητέρα μου. Δηλαδή είναι στη φάση που λες κάποιες στιγμές “Θεέ μου ας φύγει, να ηρεμήσει η ψυχή της”. Αλλά όταν φεύγει και όταν έρχεται εκείνη η ώρα του τελευταίου αποχαιρετισμού, όσο και να έχεις παρακαλέσει, πονάει πολύ ο πόνος», εξομολογήθηκε.
Με λόγια απλά και χωρίς φτιασιδώματα, ο Γρηγόρης περιέγραψε εκείνη την εσωτερική σύγκρουση που πολλοί έχουν βιώσει: όταν θέλεις να σταματήσει ο πόνος ενός αγαπημένου προσώπου, αλλά η στιγμή που το «αντίο» γίνεται πραγματικότητα μοιάζει με μαχαιριά στην καρδιά.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.









































































































