Η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, εκεί όπου τελέστηκε το τρισάγιο για τα επτά νέα παιδιά, οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό τροχαίο στη Ρουμανία. Ο Μητροπολίτης Ιωάννης, βαθιά συντετριμμένος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Ο Μητροπολίτης Ιωάννης λύγισε διαβάζοντας τα ονόματα των θυμάτων
Με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια, ο Μητροπολίτης Ιωάννης διάβασε τα ονόματα των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ, μπροστά στα φέρετρά τους, πριν αυτά ξεκινήσουν το τελευταίο τους ταξίδι από τη Ρουμανία πίσω στην πατρίδα.
Λίγο πριν, είχε αποθέσει από ένα λευκό τριαντάφυλλο σε κάθε φέρετρο, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα νέα παιδιά που έφυγαν τόσο άδικα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, αγκάλιαζε μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, προσπαθώντας να προσφέρει λόγια παρηγοριάς για την απώλεια που βύθισε σε θλίψη όχι μόνο την οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά ολόκληρη τη χώρα.
Η διαδικασία μεταφοράς των σορών βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», φίλοι και συγγενείς ετοιμάζονταν να υποδεχτούν τα επτά παλικάρια και να τους πουν το τελευταίο αντίο.
Δείτε το βίντεο:
Το C130 μεταφέρει τις σορούς στην Ελλάδα
Στην Τιμισοάρα αφίχθη το στρατιωτικό αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραλάβει τις σορούς των επτά νέων που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα.
Η θλίψη είναι ανείπωτη και το σοκ από τον χαμό των οπαδών του ΠΑΟΚ έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.
Περίπου στις 14:00, το C130 απογειώθηκε από το ρουμανικό αεροδρόμιο, ξεκινώντας την πτήση του επαναπατρισμού των νεκρών.
Δείτε το βίντεο:
Οι σοροί παρέμεναν προσωρινά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, όπου τελέστηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Ιωάννη του Μπανάτ, ενώ οι ετοιμασίες για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη είχαν ήδη ξεκινήσει.
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να τους υποδεχτούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να τους συνοδεύσουν με μηχανοκίνητη πομπή μέχρι το γήπεδο της Τούμπας.
Οι τραυματίες του τροχαίου
Λίγο μετά τις 13:00, οι δύο από τους τρεις τραυματίες του δυστυχήματος έφτασαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνεχιστεί η νοσηλεία τους στην Ελλάδα.
Ο τρίτος τραυματίας παραμένει ακόμα στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα, όπου οι γιατροί παρακολουθούν στενά την κατάστασή του, μέχρι να αποφασίσουν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει και εκείνος στην πατρίδα.
Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν την Παρασκευή και το Σάββατο
Το επόμενο διήμερο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Οι κηδείες των επτά αδικοχαμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή (30 Ιανουαρίου) και το Σάββατο (31 Ιανουαρίου).
Οι σοροί αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2026 στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί, πλήθος κόσμου θα τις συνοδεύσει μέχρι το γήπεδο της Τούμπας.
Ο Σύνδεσμος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας για τους τρεις φίλους από την Ημαθία
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας δημοσιοποίησε πληροφορίες για τις κηδείες τριών από τους επτά φιλάθλους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το μοιραίο ταξίδι τους για τη Γαλλία από την Ημαθία.
Η απώλειά τους έχει προκαλέσει βαθύ πένθος, όχι μόνο στους συγγενείς και φίλους, αλλά και σε ολόκληρη την κοινότητα του ΠΑΟΚ και πέρα από αυτή.

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.









































































































