Καλοκαιρινή και μυρωδάτη γαριδομακαρονάδα
Υλικά για 2-4 άτομα
– 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
– 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
– 400 γραμμάρια σπαγγέτι
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
– 500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5
Εκτέλεση
- Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Στο μεταξύ, λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία.
- Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.
Πηγές: newsbeast.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.