Αν αναζητάτε ένα νόστιμο, χορτοφαγικό και με χαμηλό κόστος υλικών πρώτο πιάτο, δοκιμάστε το σουφλέ με τυρί και σπανάκι και θα βγείτε ασπροπρόσωπες/οι.
Υλικά για 4 πιάτα
- 100g σπανάκι
 - 80g βούτυρο
 - 4 αυγά χωρισμένα
 - μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
 - 150g τυρί Emmental ή Gruyère, τριμμένο
 - 90g κρέμα γάλακτος
 - 15g αλεύρι
 
Για τις φόρμες
- βούτυρο
 - τριμμένη φρυγανιά
 
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 200°C ή στους 180°C, αν είναι με αέρα.
 - Ζεματίστε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό.
 - Σουρώστε το καλά και ψιλοκόψτε το.
 - Σ’ ένα μπολ αναμείξτε το βούτυρο, τους κρόκους και μια πρέζα μοσχοκάρυδο και χτυπήστε τα μέχρι να αφρίσουν.
 - Ρίξτε σταδιακά το σπανάκι και στη συνέχεια, εναλλάξ λίγο τυρί και μετά λίγη κρέμα γάλακτος ώσπου να τελειώσουν.
 - Χτυπήστε καλά τα ασπράδια μέχρι να σκληρύνουν και διπλώστε τα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι.
 - Αρτύστε με λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
 - Μοιράστε το μείγμα στις βουτυρωμένες και περασμένες με τριμμένη φρυγανιά φόρμες και ψήστε για 15-20’ μέχρι να χρυσίσουν.
Σερβίρετε αμέσως. 
Πηγή: spoons.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

















			




















































































