Επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση η Τατιάνα Στεφανίδου
Αντιμετωπίστε φυσικά κηλίδες, κρεατοελιές, μυρμηγκιές και μαύρα στίγματα
39χρονη πέθανε ξαφνικά λίγο μετά τον γάμο της αδελφής της
Ελληνικό: «Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών, αν δεν έχει κάτι να κρύψει;» – Το συγκλονιστικό τετ – α – τετ με τη Νικολούλη
Συγκίνηση: H Τριανταφυλλιά χτύπησε το καμπανάκι της νίκης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Θρίλερ: Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της – Ήταν για μέρες νεκρή στο σπίτι της
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες»
Άρης Πορτοσάλτε: «Μην πηγαίνετε διακοπές τον Αύγουστο γιατί δεν χωράνε οι τουρίστες»
Θαύμα: Ήμουν νεκρός για 20 λεπτά – Όταν σου πω ποιον συνάντησα στον παράδεισο θα παγώσεις…
Σκοτώθηκε ο 23χρονος Χάρης από το Μεσολόγγι – Το αυτοκίνητό του έπεσε στη θάλασσα
Μανώλης Καντάρης: 14 χρόνια από τη δολοφονία του για μια κάμερα – Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του
Βασίλης Χειμαριώτης: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας
Δανάη Μπάρκα: Τα πρώτα της λόγια μετά το φινάλε του «Πάμε Δανάη» & η τρυφερή εξομολόγηση της Βίκυς Σταυροπούλου
Καλλιτέχνης με αυτισμό ζωγραφίζει ολόκληρες πόλεις… μόνο με μία ματιά!
Ισπανία: Πάνω 160.000 άνθρωποι παραμένουν στα σπίτια τους λόγω τοξικού νέφους χλωρίου
Eurovision: Η Eden Golan «κατακεραυνώνει» τη στάση της Μαρίνας Σάττι – «Η Ελληνίδα ήταν από τους πιο αηδιαστικούς»
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το γυάλινο μπαλκόνι που έπεσε πάνω στον 49χρονο – Δίνει μάχη για τη ζωή του
Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ : Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο Ντράγκαν Λάμποβιτς, πρώην παίκτης του Άρη

Πέθανε από καρκίνο στα 42 της η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων

H εικόνα της είχε γίνει σύμβολο σε όλο τον κόσμο, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους, από την οποία επέζησε. Η Μάρσι Μπόντερ, «η σκονισμένη κυρία» πέθανε χθες, σε ηλικία 42 χρόνων, από καρκίνο.

911_01_1371871a.jpg
Η Μάρσι Μπόρντερ από το Νιου Τζέρσεϋ ήταν 28 χρόνων, όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση και εργαζόταν στην «Bank of America» μόλις ένα μήνα. Μάλιστα, εκείνη τη μέρα, είχε αργήσει να πάει στη δουλειά.«Καθάριζα το γραφείο μου και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την ημέρα μου. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Έχασα κάθε έλεγχο κι άρχισα να τρέχω» είχε πει η ίδια το 2011 στηνDaily Mail και είχε περιγράψει χαρακτηριστικά:

«Τα πάντα έπεφταν, υπήρχαν συντρίμμια παντού. Προσπάθησα να τρέξω κατ ‘ευθείαν έξω, αλλά ο στρατός με άρπαξε και με κράτησε πίσω, επειδή κατέρρεαν πράγματα» Στη συνέχεια, από το πουθενά ένας άντρας άρπαξε το χέρι της και την οδήγησε στην ασφάλεια. «Με τράβηξε προς ένα κτίριο στο οποίο θα ήμουν ασφαλής. Τότε ήταν που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

2ba9a69100000578-0-image-m-31_1440553011992.jpg
Η φωτογραφία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με την Μπόρντερς καλυμμένη από σκόνη και τέφρα, την έκανε γνωστή ως τη «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων. Η εικόνα τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Σταν Χόντα για το AFP και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time, εμπνέοντας μάλιστα και τη δημιουργία του τραγουδιού «Η μπαλάντα της Μάρσι Μπόρντερς» που έγινε viral.

Η Μάρσι Μπόρντερς ήταν μητέρα δύο παιδιών, και όπως επισημαίνει ο ξάδελφος της τα προβλήματα υγείας της ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση, αφού ήταν τρομοκρατημένη, είχε απομονωθεί και σπάνια έβγαινε από το διαμέρισμα της. Είχε σταματήσει να εργάζεται, έβλεπε αεροσκάφος και πάθαινε πανικό ή άνδρα και πίστευε ότι ήθελε να την πυροβολήσει. Τότε ήταν που άρχισε να πίνει, να παίρνει ναρκωτικά και να παραιτείται από τη ζωή. Τελικά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει καν τους λογαριασμούς της, ή να φροντίζει τα παιδιά της. Η κόρη της Νοέλ έφυγε να ζήσει με τον πατέρα της, και η πρόνοια ήρθε σπίτι της για να εκτιμήσει τις συνθήκες διαβίωσης του γιου της Ζέι Ντεν.

2ba9b2a400000578-0-image-a-24_1440552572852.jpg
Το 2011, μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και συνήλθε και στη συνέχεια, κατάφερε να ανακτήσει την επιμέλεια των παιδιών της.

2BA9AF2A00000578-0-image-a-32_1440553910483.jpg

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο, τον Αύγουστο του 2014 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας. Τον Νοέμβριο του 2014 δήλωσε ότι πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Τελικά χθες Δευτέρα έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 42 χρόνων.

star.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΣχετικάΆρθρα

Σχολιάστε

ΠΡΟΒΟΛΗ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.