Υλικά για 6 φέτες
- 3 αυγά
- 100g λυωμένο βούτυρο
- 55g αλεύρι
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 100g τριμμένο τυρί gruyère ή μια γλυκιά γραβιέρα
- 3 κ.σ. γάλα
- 15 φετούλες αποξηραμένη ντομάτα
- 20 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- κομμάτια από καπνιστό μπέικον ή από καπνιστό στήθος πάπιας
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ αναμείξτε τα αυγά, το βούτυρο, την baking powder, το αλάτι, τη γραβιέρα και το γάλα.
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετείστε το μείγμα σας σε μια βουτυρωμένη φόρμα, προσέχοντας οι ντομάτες, το μπέικον και οι ελιές να πάνε παντού.
- Ψήστε για 30’ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρέστε το από τη φόρμα και αφήστε το για 30’ να ξεκουραστεί.
- Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Το μπέικον μπορεί να αντικατασταθεί από αλλαντικό της αρεσκείας σας.
Πηγή: spoons.gr
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.