Η παράνομη ταφή ζωικών αποβλήτων στον ποταμό Λούρο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και τις αρχές. Πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων θάφτηκαν παράνομα σε περιοχή κοντά στον ποταμό, με σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες.
Η ταφή των αποβλήτων και η σύλληψη των εμπλεκομένων
Στην Πρέβεζα, σε χώρο δίπλα στον ποταμό Λούρο, βρέθηκαν θαμμένα πάνω από 200 τόνοι ζωικών αποβλήτων, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 28, 46 και 64 ετών. Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 12 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για μια περιβαλλοντική παράβαση με σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή.
Η προέλευση των αποβλήτων
Την περασμένη Παρασκευή, οκτώ φορτηγά έφτασαν στη Φιλιππιάδα από την Κέρκυρα, μεταφέροντας ζωικά υπολείμματα. Τα υλικά αυτά προέρχονταν από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με κατεψυγμένα τρόφιμα. Τα απόβλητα περιλάμβαναν κρέας, ψάρια, τρόφιμα ζωικής προέλευσης σε συσκευασίες, πλαστικά και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στο καμένο κατάστημα.
Παράνομη απόρριψη χωρίς άδειες
Όλα τα υπολείμματα απορρίφθηκαν και ενταφιάστηκαν αυθαίρετα στον προαύλιο χώρο της εταιρείας, χωρίς καμία άδεια ή τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών, όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ. Η περιοχή τελεί τώρα υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση και έχει αποκλειστεί πλήρως.
Η αποκάλυψη με βίντεο και οι προσπάθειες απόκρυψης
Η παράνομη μεταφορά και ταφή των αποβλήτων ήρθε στο φως μέσω αποκλειστικού βίντεο της ΕΡΤ, όπου φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν λάκκους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα. Οι αρχές, μετά από έρευνες, διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στο σημείο της ταφής. Χρησιμοποίησαν μηχανήματα, μεταλλικά εμπόδια και δύο φορτηγά για να κρύψουν την περιοχή.
Η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τις αρχές καθώς εξετάζεται η περιβαλλοντική ζημιά και οι ευθύνες για την παράνομη διαχείριση αυτών των αποβλήτων.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.



































































































